Työministeri Haatainen: Hallituksen työllisyys­tavoite on ylitetty

Työllisyysasteen kausi- ja satunnaisvaihtelusta puhdistettu trendi kohosi lokakuussa 74,4 prosenttiin.

Työministeri Tuula Haatainen (sd) huhtikuussa 2021.

22.11. 11:41

Hallituksen työllisyystavoite on ylitetty, iloitsi työministeri Tuula Haatainen (sd) Twitterissä tiistaina.

Työllisyysasteen kausi- ja satunnais­vaihtelusta puhdistettu trendi kohosi lokakuussa 74,4 prosenttiin, ilmenee Tilastokeskuksen työvoima­tutkimuksesta.

Samalla Tilastokeskus tarkisti ylöspäin arviotaan syyskuun trendiluvusta. Tuoreiden tietojen mukaan työllisyysasteen trendi oli syyskuussa 74,1 prosenttia, kun kuukausi sitten syyskuun luvuksi oli ilmoitettu 73,8 prosenttia.

Lue lisää: Työllisyys­aste pomppasi 74,4 prosenttiin lokakuussa: ”Suomen talouden ehdoton valopilkku”

Pääministeri Sanna Marinin (sd) hallituksen tavoitteena on ollut nostaa työllisyysaste 75 prosenttiin.

Valtiovarainministeriön johtava erityis­asiantuntija Olli Kärkkäinen totesi Twitterissä, että kun otetaan huomioon työvoima­tutkimuksen menetelmämuutos, 75 prosentin tavoite on saavutettu. Viime vuonna voimaan tullut tilastointiuudistus laski työllisyysastetta pysyvästi noin prosenttiyksikön.

Työllisyysasteen niin sanottu trendiluku kohosi jo kesäkuussa 74 prosenttiin. Tämä tarkoittaa, että näin suuri osuus 15–64-vuotiaasta väestöstä käy töissä.

Vaikka työllisyysaste on kohonnut vertailukelpoisen mittaushistoriansa ennätykseen, tehtyjen työtuntien määrä Suomessa on tämän hallituskauden aikana hieman vähentynyt. Aiempaa suurempi osa työllisistä tekee kokoaikaisen työn sijaan osa-aikaista työtä.

Työllisyysastetta on myös nostanut työikäisen väestön pieneneminen.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat