Vieraita pyydetään tekemään korona­testi, kättelyn saa halutessaan jättää väliin

Linnan juhlat järjestetään tänä vuonna lähes perinteisin menoin ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen.

24.11. 12:57 | Päivitetty 24.11. 15:39

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoi torstaina lisätietoja presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotosta eli Linnan juhlista.

Juhlien järjestämisessä kiinnitetään tänä vuonna erityistä huomiota terveys­turvallisuuteen. Tiloihin on hankittu ilmanpuhdistimia, mutta Niinistö korosti vieraiden vastuuta. Oireisena juhliin ei saa tulla, ja kaikkia vieraita pyydetään tekemään korona­testi.

Pandemian lisäksi juhlien järjestelyissä näkyy Ukrainan sota. Diplomaatteja on kutsuttu vähemmän vierasmäärän supistamisen takia, mutta ”erityisistä syistä eräitä muita lähettiläitä on jätetty kutsumatta”, Niinistö sanoi.

Vastaanoton perinteinen kättelyosuus on säilytetty, mutta tervehtimisen saa halutessaan hoitaa Niinistön mukaan myös nyökkäämällä.

Linnan juhlat järjestetään tänä vuonna lähes perinteisin menoin ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen. Vuonna 2021 Linnan juhlat peruttiin koronavirusepidemian takia, ja vuonna 2020 perinteisen vastaanoton tilalla oli juhlalähetys eri puolilta Suomea.

Vieraita on vastaanotolla tänä vuonna noin kolmannes vähemmän kuin tavallisesti, ja veteraaneille ja lotille järjestetään oma tilaisuus turvallisuussyistä. Juhlan teema on itseensä luottava Suomi.

Jo aiemmin on kerrottu, että juhlissa on tänä vuonna enemmän ensikertalaisia ja vähemmän virkansa puolesta kutsun saaneita. Viime vuonna juhliin kutsutut ovat saaneet kutsun tänäkin vuonna. Heidän joukossaan on erityisesti terveydenhuollon ammattilaisia.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Juhlien musiikkivalinnat esittelevät tänäkin vuonna suomalaista sielunmaisemaa, kerrotaan tasavallan presidentin kansliasta. Valinnoissa näkyvät perinteet ja suomalaiset säveltäjät.

Juhlissa kuullaan Kaartin soittokuntaa ja Kaartin Comboa solistinaan Maria Lund. Lisäksi kesällä kuollutta Vesa-Matti Loiria muistetaan esittämällä instrumentaaleja hänen tuotannostaan.

Ruokalistassa on korostettu kotimaisuutta ja ympäristöystävällisyyttä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat