Perus­suomalaiset esittää hallitukselle epä­luottamusta katu­väki­vallasta

Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran mielestä muut puolueet, hallitus ja viranomaiset ovat vähätelleet jengi- ja katurikollisuuden ongelmaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Rikka Purra esitti epäluottamuslauseen keskiviikkona eduskunnassa.

23.11. 15:56

Perussuomalaiset on esittänyt hallitukselle epäluottamusta liittyen jengiväkivaltaan. Puolueen puheenjohtaja Riikka Purra (ps) esitti epäluottamusta, kun eduskunta käsitteli keskiviikkona vuoden neljättä lisätalousarviota.

Perussuomalaisten mielestä hallitus ei ole tehnyt mitään sille, että ”nuorten ja jopa alaikäisten harrastama katuväkivalta- ja ryöstörikollisuus sekä jengeissä että muissa porukoissa on lisääntynyt räjähdysmäisesti”.

”Ongelma pyörii lähes yksinomaan maahanmuuttajien ja maahanmuuttajataustaisten ympärillä”, Purra sanoi.

Purran mielestä muut puolueet, hallitus ja viranomaiset ovat vähätelleet asiaa.

”Suomessa nuorten, naisten, miesten, kaikkien on saatava liikkua kaduilla rauhassa. Vanhempien ei pidä pelätä lastensa joutuvan väkivallan ja ryöstöjen uhreiksi.”

Epäluottamuslauseessaan Purra sanoi, että hallitus on lisäksi epäonnistunut kansalaisten turvallisuudesta huolehtimisessa, katurikollisuuden lisääntymisen ehkäisemisessä, ilmiön asianmukaisessa tiedottamisessa ja jättänyt tekemättä päättäväiset toimet ilmiön kitkemiseksi.

Epäluottamuslause sisältyi myös perussuomalaisten tekemään vastalauseeseen valtiovarainvaliokunnan mietinnöstä.

Asiasta on määrä äänestää eduskunnassa perjantaina.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat