Unkarin Orbán: Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksiä käsitellään parlamentissa vasta ensi vuonna

Unkarin pääministeri Viktor Orbán sanoi parlamentin käsittelevän hakemukset ensimmäisessä istunnossa ensi vuonna. Tämä tarkoittaa helmikuuta.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán vakuutti maansa tukevan Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä.

24.11. 16:07 | Päivitetty 24.11. 18:28

Unkarin pääministerin Viktor Orbánin mukaan Unkari tulee käsittelemään Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä vasta ensi vuonna parlamentin ensimmäisessä istunnossa helmikuussa. Sotilasliiton jäsenmaista vain Unkari ja Turkki eivät ole vielä vahvistaneet Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä.

”Kuten olemme jo kertoneet Ruotsille ja Suomelle, Unkari tukee näiden maiden Nato-jäsenyyttä. Asia tulee käsiteltäväksi parlamentin ensimmäisessä käsittelyssä ensi vuonna”, Orbán kertoi toimittajille torstaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Unkarin parlamentin nettisivujen mukaan ensi vuoden ensimmäinen istunto on helmikuun alussa.

Aiemmin torstaina Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki sanoi Unkarin ratifioivan jäsenyydet jo tammikuussa. Hän oli pyytänyt Orbánia vauhdittamaan Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä.

”Pyysin pääministeri Orbánia ratifioimaan Suomen ja Ruotsin Nato-hakemukset mahdollisimman pian”, Morawiecki kertoi tiedotustilaisuudessa uutistoimisto Reutersin mukaan.

Eurooppa- ja omistaja­ohjaus­­ministeri Tytti Tuppurainen sanoi viime viikolla, että Unkarin ratifiointipäätöksellä ei ole aikataulua.

Orbánin kansliapäällikkö sanoi marraskuun alussa, että Unkari aikoo ratifioida Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden ennen Turkkia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat