MT: Pekka Haavisto suosituin presidenttiehdokas, Olli Rehnin suosio romahti

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn oli kesällä ykkösenä, mutta on menettänyt kannatustaan selvästi.

Ulkoministeri Pekka Haavisto on Maaseudun Tulevaisuuden kyselyssä suosituin ehdokas vuoden 2024 presidentinvaaleihin. Haavisto tiedotustilaisuudessa Helsingissä 5. joulukuuta.

9.12.2022 5:36

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) on Maaseudun Tulevaisuuden kyselyssä suosituin ehdokas vuoden 2024 presidentinvaaleihin. Kahdesti ehdolla ollutta Haavistoa kannatti 17 prosenttia vastaajista, saman verran kuin heinäkuussa tehdyssä kyselyssä.

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn oli kesällä ykkösenä, mutta on menettänyt kannatustaan selvästi. Keskustalaisen Rehnin kannatus oli nyt 14 prosenttia, kun se kesällä oli 20 prosenttia.

Kolmantena on Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola, jonka kannatus nousi kesän viidestä prosentista runsaaseen kahdeksaan.

Perussuomalaisten entisen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon suosio on pysynyt vakaana kuuden prosentin tuntumassa. Entisen pääministerin Alexander Stubbin (kok) kannatus on laskenut kesän kuudesta prosentista vajaaseen viiteen prosenttiin.

EU-komissaari Jutta Urpilaisen (sd) ja puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk) kannatus oli kahden prosentin luokkaa. Reilu neljännes vastaajista ei osaa nimetä suosikkia seuraavaksi presidentiksi.

Vastaajat saivat myös nimetä oman suosikkinsa 16 luetellun nimen lisäksi. Eniten mainintoja sai pääministeri Sanna Marin (sd), joka on ilmoittanut, ettei ole presidentinvaalissa ehdolla.

Kyselyn toteutti Kantar TNS Agri joulukuun alussa. Kyselyyn vastasi reilu tuhat ihmistä. Virhemarginaali on koko väestön otoksessa kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat