Husin Lasse Lehtonen lähtee kokoomuksen eduskunta­vaali­ehdokkaaksi

Lehtosen mukaan väestön ikärakenteen vuoksi palveluista ei ole juuri varaa karsia, vaan hänestä rahaa pitäisi ottaa tulonsiirroista eli erilaisista tuista leikkaamalla.

Lasse Lehtonen on tullut viime vuosina tunnetuksi erityisesti koronaviruspandemian vuoksi.

9.12.2022 10:45

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen lähtee ensi kevään eduskuntavaaleissa ehdolle kokoomuksen riveistä.

Uudenmaan kokoomus tiedotti perjantaina nimenneensä hänet ehdolle.

Lehtonen on tullut viime vuosina tunnetuksi erityisesti koronaviruspandemian asiantuntijana. Hän asuu Espoossa ja on terveysoikeuden professori.

Lehtonen sanoo tiedotteessa haluavansa esimerkiksi rakentaa nykyistä kestävämmällä pohjalla olevaa sosiaali- ja terveyspalveluiden rahoitusjärjestelmää. Hän nostaa esiin, että niiden rahoitus perustuu suurelta osin valtion lainanottoon.

”Kestävä terveyspalvelujen rahoitusjärjestelmä edellyttää, että valtion talous saadaan parempaan tasapainoon”, Lehtonen sanoo tiedotteessa.

Lehtosen mukaan väestön ikärakenteen vuoksi palveluista ei ole juuri varaa karsia, vaan hänestä rahaa pitäisi ottaa tulonsiirroista eli erilaisista tuista leikkaamalla. Niitä pitäisi hänestä käyttää sote-palveluihin.

”Nyt käytämme tulonsiirtoihin suhteellisesti enemmän rahaa kuin muut Pohjoismaat, mutta terveyspalveluihin selvästi niitä vähemmän.”

Tiedotteessa Lehtosen eduskuntavaaliehdokkuutta kiittelee myös kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo. Hänen mukaansa sote-palveluiden turvaaminen ja kehittäminen tulee olemaan tulevalla vaalikaudella keskeinen teema.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat