MTV: Perussuomalaiset nousi kokoomus­päättäjien suosituimmaksi ehdokkaaksi hallitus­kumppanina

Myös perussuomalaisten piiripäättäjien mielestä kokoomus on mieluisin hallituskumppani.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra Keskuskauppakamarin puoluejohtajatentissä Helsingissä 9. joulukuuta.

28.12.2022 8:00

Perussuomalaiset on noussut kokoomuksen piiripäättäjien suosikiksi seuraavana hallitus­kumppanina, kertoo MTV-uutisten tekemä kysely.

Kokoomuksen piirihallituksen jäsenistä 30 prosenttia pitää perussuomalaisia mieluisimpana hallituskumppanina.

Vielä viime vuonna perussuomalaisten suosio kokoomusvastaajien joukossa oli vain 15 prosenttia MTV-uutisten mukaan.

Tunne on molemminpuolinen: Myös perussuomalaisille kokoomus on mieluisin hallituskumppani. Sitä pitää parhaana kumppanina 42 prosenttia perussuomalaisten piiripäättäjistä.

Kokoomukselle toiseksi mieluisin hallituskumppani on Rkp, jonka ottaisi mukaan hallitukseen 18 prosenttia kokoomuksen piiripäättäjistä.

Kolmanneksi suosituin hallituskumppani kokoomuslaisille on nykyinen pääministeri­puolue Sdp. Sen ottaisi kumppaniksi 17 prosenttia kokoomuslaisista. Sdp:llä ja kokoomuksella on erilaiset näkemykset erityisesti talouspolitiikasta.

Perussuomalaisille toiseksi suosituin hallituskumppani on kristillisdemokraatit ja kolmantena Liike Nyt. Rkp:n suosio hallituskumppanina on pyöreä nolla.

Oppositiopuolue kokoomus on johtanut mielipidemittauksia jo jonkin aikaa. Niinikään oppositiossa olevan perussuomalaisten suosio on gallupien mukaan kasvanut viime aikoina.

Toisena mielipidemittauksissa on Sdp.

Sille mieluisin hallituskumppani on vasemmistoliitto 58 prosentin kannatuksella. Toisena tulee kokoomus, jonka ottaisi kumppaniksi 20 prosenttia piiripäättäjistä.

MTV-uutiset teki kyselynsä 28.11.–22.12. välisenä aikana neljän suurimman puolueen piirihallitusten jäsenille.

Eduskuntavaalit järjestetään huhtikuussa. Niiden jälkeen alkavat hallitusneuvottelut, joiden perusteella Suomeen muodostetaan seuraava hallitus.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat