Veikkauksen varatoimitus­johtaja: Nyky­tilanne ei ole kenellekään eduksi

STT kertoi keskiviikkona, että Veikkauksen monopoli voi murtua tulevalla hallituskaudella.

Velipekka Nummikoski

28.12.2022 13:32

Nykyiseen rahapelijärjestelmään tarvitaan muutos, sanoo Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski STT:lle. Tilanne, jossa Veikkauksella on muodollinen muttei tosiasiallinen monopoli ja pelaaminen valuu järjestelmän ulkopuolelle, ei ole kenenkään etu.

Ulkomaille pelaaminen on lisääntynyt, ja digitaalisesta rahapelaamisesta enää noin puolet kanavoituu Veikkaukseen.

Nykytilanne ei ole Nummikosken mukaan hyvä taloudellisessa mielessä eikä pelihaittojen ehkäisyn kannalta.

STT kertoi keskiviikkona, että Veikkauksen monopoli voi murtua tulevalla hallituskaudella. Jopa monopolin vankkumattomiin tukijoihin kuulunut Sdp näkee hyviä puolia siinä, että digitaaliset rahapelit siirtyisivät lisenssimalliin. Puolueessa on käyty asiasta keskusteluja.

Lue lisää: Veikkauksen monopoli voi murtua: Sdp valmis harkitsemaan digi­pelien avaamista kilpailulle

Veikkauksen tammi-kesäkuun osavuosikatsauksesta saattoi jo tulkita, että Veikkaus on valmis monopoliasemansa purkamiseen ja lisenssimalliin siirtymiseen.

”Veikkauksen markkinaosuus digitaalisesta markkinasta on laskenut viime vuoden vastaavasta vertailuajankohdasta viisi prosenttiyksikköä ja lähestyy kriittisenä pidettyä 50 prosentin rajaa. Mikäli tuota voimakkaasti laskevaa trendiä ei saada pysäytettyä, pitää Suomessa alkaa pohtia kaiken rahapelaamisen saattamista saman sääntelyn piiriin”, kirjoitti Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski osavuosikatsauksen esipuheessa.

Lue lisää: Veikkauksen tuloskatsauksesta löytyy iso yllätys: Rahapeliyhtiö haluaisi purkaa oman monopolinsa – mikä on itse asiassa hätähuuto

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat