Wille Rydman liittyy perus­suomalaisiin

Rydman kertoi maanantaina eronneensa kokoomuksesta.

Wille Rydman kuvattuna eduskunnassa joulukuussa.

3.1. 10:31 | Päivitetty 3.1. 14:01

Maanantaina kokoomuksesta eronnut kansanedustaja Wille Rydman liittyy perussuomalaisiin. Rydman kertoo asiasta blogitekstissään tiistaina.

Rydman kertoo olevansa kevään eduskuntavaaleissa ehdolla perussuomalaisten riveistä Helsingissä.

”Poliittisesti perussuomalaiset on kehittynyt yhä enemmän sellaisen puolueen suuntaan, jollaista kaltaiseni oikeistolaisen on luontevaa äänestää”, perustelee Rydman päätöstään kirjoituksessaan.

Rydmanin mielestä perussuomalaisista on tullut ”yhä enemmän markkinatalouspuolue historiallisen sosiaalipopulisminsa sijaan”. Hän kehuu muun muassa puolueen EU-kritiikkiä, Nato-linjaa ja nykyjohtoa.

Perussuomalaisten Helsingin piiri toivotti Rydmanin tervetulleeksi tiedotteessaan tiistaina. Helsingin perussuomalaiset kirjoittaa, että Rydman on ollut perussuomalaisten linjoilla esimerkiksi EU:n elpymispaketin kohdalla.

”Etenkin Rydmanin ajama maahanmuuttopolitiikka istuu hyvin yhteen perussuomalaisten arvomaailman kanssa”, tiedotteessa sanotaan.

Rydmanin toivottivat myös Twitterissä tuoreeltaan tervetulleeksi muun muassa perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja Leena Meri, kansanedustaja Arja Juvonen ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Riikka Purra on kommentoinut Rydmanin puolueenvaihtoa Demokraatti-lehdelle.

Kokoomukselle Rydman, istuva kansanedustaja, ei kelvannut ehdokkaaksi ja Rydmanin tulkinnan mukaan syynä oli hänestä puolueelle haitaksi nähty mielikuvaongelma. Purra sanoo uskovansa Rydmanin sanaan.

”Luonnollisesti, kun hänet olemme ehdokkaaksi ja jäseneksi ottaneet”, Purra sanoo lehdessä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja hämmästelee kokoomuksen toimia Rydmanin tapauksessa. Hän kutsuu puolueen johdon toimintaa ”mykkäkoululinjaksi”.

”Ei varmasti helppo asia, mutta voisihan sen ehkä tyylikkäämmin hoitaa. Kyseessä on kuitenkin pitkäaikainen kokoomuksen kansanedustaja ja poliitikko”, Purra sanoo Demokraatissa.

Rydman kertoi maanantaina eroavansa kokoomuksesta. Tiistaisessa blogikirjoituksessaan Rydman kirjoittaa, että ei luopunut kokoomuksen jäsenyydestä ”omasta tahdostaan”.

”Mutta kun sen oven puolueen nykyjohto minulta sulki, ei ollut enää vaikeaa tehdä sitä valintaa, jonka todennäköisesti olisin muutoinkin tehnyt, jollei minulla olisi ollut jo pitkää aiempaa taustaa toisessa puolueessa”, Rydman kirjoittaa.

Kokoomusjohto kommentoi maanantaina Rydmanin eroa lyhyesti.

”Jokainen päättää puoluejäsenyyksistä itse. Tämä oli hänen oma päätöksensä”, sanoi HS:lle puoluesihteeri Kristiina Kokko.

Lue lisää: Kokoomus Wille Rydmanin erosta: ”Jokaisella on mielipiteen­­vapaus”

Rydman erosi kokoomuksen eduskuntaryhmästä jo kesällä. Eduskuntaryhmän mukaan Rydman ei nauttinut ryhmän luottamusta.

HS julkaisi kesäkuussa jutun, jossa useat nuoret naiset kertoivat Rydmanin ahdistavalta tuntuneesta käytöksestä.

Rydman on kiistänyt syyllistyneensä HS:n artikkelin väitteisiin. Hän on tehnyt tutkintapyynnön HS:n artikkelista. Tutkinta on edelleen kesken.

Syksyllä keskusrikospoliisi aloitti Rydmaniin kohdistuneen esitutkinnan epäillystä raiskauksesta. Joulukuussa syyttäjät ilmoittivat, että syytettä ei nosteta.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Arto Luukkanen ei avaa tarkemmin sitä, miten puolueessa arvioitiin Rydmanin jäsenyyttä.

”Suomi on länsimainen oikeusyhteiskunta, ja oikeusyhteiskunnassa ihminen on syytön siihen asti, kunnes laki toteaa, että hän on tehnyt väärin”, Luukkanen sanoo.

HS:n kesäkuisessa jutussa Rydmanin ei väitetty syyllistyneen rikoksiin.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat