Teknologia­teollisuuden työn­antajat ja Teollisuus­liitto eivät päässeet tiistaina sopuun uudesta työ­ehto­sopimuksesta

Neuvottelut jatkuvat keskiviikkona.

3.1. 20:25

Neuvottelut teknologiateollisuuden uudesta työehto­sopimuksesta jatkuvat keskiviikkona, selviää molempien työmarkkinaosapuolten tiedotteista.

Teknologiateollisuuden työnantajat ja työntekijöitä edustava Teollisuusliitto eivät päässeet tiistaina käydyissä neuvotteluissa sopuun uudesta työehtosopimuksesta.

Teknologiateollisuuden työnantajien tiedotteen mukaan palkkaratkaisut ovat auki.

Palkoista neuvottelemisesta on ennakoitu tavallistakin kireämpää muun muassa siksi, että jos vientiteollisuudessa neuvotellaan kunta-alaa suurempia palkankorotuksia, kasvattavat ne automaattisesti myös kunta-alan palkankorotuksia.

Myös muilla aloilla odotetaan teknologiateollisuuden ratkaisua. Suomen ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n jäsenliitot ovat tiedottaneet aiemmin, että muut työnantajaliitot ovat käytännössä kieltäytyneet neuvottelemasta omista työehtosopimuksistaan, kunnes teknologiateollisuuden ratkaisu on syntynyt.

Teknologiateollisuuden työehtosopimukset umpeutuivat marraskuun lopussa. Joulukuun alusta saakka toimialalla on vallinnut sopimukseton tila, kerrotaan Teknologiateollisuuden työnantajien tiedotteessa.

Tiistaina Teknologiateollisuuden työnantajat neuvotteli myös teknologiateollisuuden ylempiä toimihenkilöitä edustavan YTN:n kanssa. Myös nämä neuvottelut jatkuvat keskiviikkona.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat