Ministerit Skinnari ja Mikkonen vierailivat Kiovassa maanantaina

Skinnari ja Mikkonen osallistuvat muun muassa Suomen lahjoittamien väliaikaisten perheasuntojen katselmustilaisuuteen Kiovan alueella Irpinissä.

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr)

9.1. 16:48

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd) ja sisäministeri Krista Mikkonen (vihr) vierailivat Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa maanantaina, ulkoministeriö kertoi tiedotteessaan.

Vierailun aikana ministerit tapasivat muun muassa Ukrainan infrastruktuurista vastaavan varapääministerin, energiaministerin, sisäministerin ja Kiovan pormestarin.

Skinnari ja Mikkonen osallistuivat Suomen lahjoittamien väliaikaisten perheasuntojen katselmustilaisuuteen Kiovan alueella Irpinissä.

”Lahjoitetut perheasunnot ovat konkreettinen osoitus suomalaisesta osaamisesta, jota voimme tarjota avun muodossa kotinsa menettäneille. Jatkamme kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun kautta ukrainalaisten tukemista ja lisäksi kokoamme yrityskenttää ja suomalaista osaamista yhteen jälleenrakennusta varten esimerkiksi energia,- digi- ja opetussektoreilla”, ministeri Skinnari sanoi tiedotteessa.

Sisäministeri Mikkonen osallistui myös Suomen lahjoittamien, pelastustoimen henkilöstölle tarkoitettujen suojattujen ja liikuteltavien majoituskonttien luovutustilaisuuteen.

”Suojatut ja liikuteltavat majoituskontit auttavat Ukrainan pelastushenkilöstöä jatkamaan työtä siviiliväestön suojelemiseksi. Pelastustoimella on sodan keskellä tärkeä tehtävä esimerkiksi pommituksesta alkaneiden tulipalojen sammuttamisessa ja ihmisten pelastamisessa sortuneista rakennuksista”, sanoi ministeri Mikkonen tiedotteessa.

Suomi tukee Ukrainaa humanitaarisen avun, kehitysyhteistyön, puolustusmateriaaliavun ja siviilipuolen materiaaliavun kautta. Suomen valtion tuki Ukrainaan vuoden 2022 aikana oli yhteensä noin 330 miljoonaa euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat