Venäjän Suomen-suurlähettiläs: Mitkä tahansa sotatoimet ovat tragedia, eivät ”karnevaalia”

Jussi Halla-aho kirjoitti Facebookissa, että venäläisten sotilaiden demonisointi ja heidän tappamisensa karnevalisointi on välttämätöntä. Venäjän suur­lähettiläs vastaa hänelle.

Venäjän suurlähettiläs Pavel Kuznetsov kuvattiin Venäjän suurlähetystössä vuonna 2018.

10.1. 22:47

Venäjän Suomen-suurlähettiläs näyttää vastaavan Venäjän Suomen-suurlähetystön Facebook-sivuilla eduskunnan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajan Jussi Halla-ahon (ps) kommenttiin.

Halla-aho kirjoitti perjantaina Facebookissa, että venäläisten sotilaiden demonisointi ja heidän tappamisensa karnevalisointi on välttämätöntä:

”Sota loppuu vasta, kun venäläisiä sotilaita on tapettu niin paljon, että sodan jatkaminen muuttuu Venäjän hallitsijoille poliittisesti tai sotilaallisesti mahdottomaksi.”

”Demonisointi ja tappamisen karnevalisointi on oikein ja välttämätöntä. Jos venäläiset sotilaat ajatellaan arvokkaina ihmisinä ja heitä SILTI tapetaan, tällä on uskoakseni paljon vahingollisemmat seuraukset sekä ukrainalaisten sotilaiden ja heitä auttavien länsimaalaisten mielenterveyteen että normaalin yhteiskunnan jälleenrakentamiseen sodan jälkeen.”

Halla-ahon kommentti viittasi Signmyrocket-palvelun käytöstä alkaneeseen keskusteluun. Palvelussa voi Ukrainan armeijaa rahallisesti tukemalla saada käytettävään ammukseen oman viestinsä.

Lue lisää: Kuinka paljon venäläisiä saa oikein demonisoida? Sofi Oksanen puolustaa ”Jaxuhali”-ammus­lahjoitustaan

Tiistaina julkaistun Facebook-viestin allekirjoittanut Venäjän Suomen suurlähettiläs Pavel Kuznetsov sanoo ”minkä tahansa sotatoimien” olevan ”ennen kaikkea tragediaa ja ihmishenkien menetyksiä eikä mitään ’karnevaalia’”. Kuznetsovin mukaan sekä ”venäläiset että suomalaisetkin” tietävät tämän.

Lisäksi Kuznetsov kirjoittaa, että ”viha on hyvä renki mutta huono isäntä” suomalaista sananlaskua mukaillen. Hänen mukaansa se pätee erityisesti jos vihaa käytetään ”omanvoitonpyyntiin kannatuksen nostamiseksi”.

Viestin loppuun Kuznetsov lisäsi linkin HS:n maanantaiseen juttuun Halla-ahon kommenteista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat