Purra vastaa Marinin kritiikkiin: ”Olen hyvin ylpeä perus­suomalaisesta ihmis­käsityksestä ja arvo­pohjasta”

”Arvopohjassamme ei ole salattavaa, hävettävää, hämärää”, sanoo perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra Twitterissä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kuvattuna puolueen talouspoliittisen ohjelman julkistustilaisuudessa tällä viikolla.

13.1. 15:31 | Päivitetty 13.1. 17:52

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kommentoi viestipalvelu Twitterissä puolueesta käytävää keskustelua.

”Arvopohjassamme ei ole salattavaa, hävettävää, hämärää. Olemme kansallismielinen ja isänmaallinen puolue; puolustamme Suomea ja suomalaisuutta”, Purra kirjoittaa.

”Olen hyvin ylpeä perussuomalaisesta ihmiskäsityksestä ja arvopohjasta. Niillä, jotka sitä vääristelevät, kalvaa ehkä omassa sydämessä.”

Purran päivitystä edelsi perjantainen pääministeri Sanna Marinin (sd) kommentti, jonka hän lausui Politiikan toimittajien järjestämässä väittelyssä. Marin kutsui perussuomalaisia joidenkin kansanedustajiensa puheiden perusteella ”avoimen rasistiseksi puolueeksi”.

HS ei tavoittanut Purraa perjantaina kommentoimaan asiaa.

Lue lisää: Marin: Perussuomalaiset on rasistinen puolue

Aiemmin tällä viikolla Marinin Sdp sekä vasemmistoliitto ja vihreät torjuivat hallitusyhteistyön perussuomalaisten kanssa tulevalla vaalikaudella. Puolueet perustelivat ilmoituksiaan erilaisilla arvopohjilla perussuomalaisten kanssa.

Marin täsmensi perjantaina lisäksi, että puolueet ajattelevat eri tavalla esimerkiksi talouspolitiikasta, työmarkkinoista, ilmastosta ja ympäristöstä.

Eduskuntavaalit käydään 2. huhtikuuta.

Lue lisää: Kolme puoluetta torjui hallitukseen menon perus­suomalaisten kanssa

Perussuomalaisten kansanedustajista vain harva oli ottanut Marinin kommentteihin julkisesti kantaa perjantaina iltapäivällä.

Kansanedustaja Sanna Antikainen (ps) kirjoitti Twitterissä, että Marinin tulisi kertoa esimerkkejä perussuomalaisten rasistisista puheista eduskunnassa.

Kansanedustaja Jenna Simula (ps) puolestaan piti Marinin kommenttia kuluneena.

”Pääministeri Sanna Marin on ilmeisesti käynyt antikvariaatissa ja löytänyt vanhan ”Perussuomalaiset on rasistinen puolue” -levyn. Löytyykö yhtään turhempaa, tyhmempää ja kuluneempaa argumenttia?” Simula kirjoitti.

Kansanedustaja Vilhelm Junnila (ps) penäsi Marinilta debatin perusteella parempaa käytöstä.

”Pääministeri Sanna Marinin raivokohtaus vaalitentissä oli tragikoomista katseltavaa. Suomen keskeisiltä johtajilta odottaisi edes alkeellisia käytöstapoja ja kunnioitusta kollegoitaan ja heidän taustaryhmiään kohtaan”, Junnila kirjoitti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat