Talouselämä: Ulko­ministeriön rahoittamasta kehitys­apu­hankkeesta paljastui epäilyjä seksuaalisesta hyväksi­käytöstä

Epäilyt kohdistuivat ulkomaiseen järjestöön, joka osallistui Ulkoministeriön rahoittamaan kuulovammaisille suunnattuun kehitysapuhankkeeseen.

16.1. 17:02 | Päivitetty 19.1. 15:49

Ulkoministeriön rahoittamasta kuulovammaisille suunnatusta kehitysapuhankkeesta paljastui Talouselämän mukaan epäilyjä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja häirinnästä, joista päätettiin olla tiedottamatta.

Talouselämä kertoo ulkoministeriön selvitykseen nojaten, että ulkomaisen järjestön työntekijöitä epäiltiin seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Kuurojen liitto osallistui hankkeeseen sen järjestön kanssa, jonka henkilöstöä epäiltiin hyväksikäytöstä.

Talouselämä kirjoittaa, että hyväksikäyttöepäilyt tulivat Kuurojen liiton tietoon vuonna 2019. Liitto raportoi asiasta Vammaiskumppanuudelle, joka kertoi siitä vuosiraportissaan ulkoministeriölle. Kuurojen liitto ei tehnyt kuitenkaan väärinkäyttöilmoitusta. Vuotta myöhemmin ulkoministeriö itse pyysi selvitystä asiasta kehitysapuhanketta vetäneeltä Vammaiskumppanuus ry:ltä. Lopulta sen paremmin hankkeen vetäjä kuin ulkoministeriökään ei päättänyt tiedottaa asiasta vedoten sen arkaluonteisuuteen ja uhrien suojeluun.

Yhteistyö ulkomaisen järjestön kanssa katkaistiin.

Oikaisu 19.1. kello 15.47: Jutussa luki aiemmin virheellisesti, ettei Kuurojen liitto olisi raportoinut hyväksikäyttöepäilystä. Kuurojen liitto kuitenkin raportoi Vammaiskumppanuudelle, joka kertoi epäilystä ministeriölle vuosikertomuksessaan. Kuurojen liitto ei tehnyt väärinkäyttöilmoitusta ulkoministeriölle ennen kuin ministeriö sitä pyysi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat