Lohi Demokraatille: Vammais­palvelu­laki yritetään sittenkin saada valmiiksi tällä kaudella

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta aikoo Markus Lohen mukaan saada mietintönsä vammaispalvelulaista valmiiksi ensi viikolla.

Kansanedustaja Markus Lohi (kesk) toimii sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajana.

17.1. 15:22

Vammaispalvelulain uudistusta yritetään sittenkin saada valmiiksi tämän vaalikauden aikana, sanoo sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohi (kesk) Demokraatti-lehdelle.

Lohi kertoo lehdelle, että asiasta on käyty keskusteluja hallituspuolueiden sekä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd) kanssa.

Vammaispalvelulain kohtalo on ollut vaakalaudalla eduskunnan aikapulan vuoksi. Perustuslakivaliokunta antoi hallituksen esityksestä viime viikolla lausuntonsa, jossa se vaati useita muutoksia esitykseen.

Viime viikolla Lohi sanoi näyttävän mahdottomalta, että muutoksia ehdittäisiin tehdä ennen vaalikauden loppua. Nykyisellä eduskunnalla on jäljellä alle kaksi kuukautta työaikaa ennen vaalitaukoa.

Nyt Lohi sanoo Demokraatille, että sosiaali- ja terveysministeriö aikoo toimittaa eduskunnalle vastineensa asiasta torstaihin mennessä. Sosiaali- ja terveysvaliokunta aikoo tämän jälkeen saada mietintönsä valmiiksi ensi viikolla.

”Silloin on mahdollisuuksien rajoissa, että tällä vaalikaudella saataisiin vammaispalvelulaki säädettyä. Sitä on yritetty kaksi vaalikautta tätä ennen ja tietyllä tavalla olisi surkeaa, jos siinä ei onnistuttaisi”, Lohi sanoo.

Lohen mukaan vammaispalvelulain edistäminen voi tarkoittaa, että valiokunta voi joutua unohtamaan esimerkiksi esitykset genomilaista ja biopankkilaista tällä kaudella.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat