”Meidän ei tarvitse!” Marin keskeytti, kun CNN:n toimittaja yritti kysyä tämän roolista naisena

Pääministeri Sanna Marin (sd) oli Davosissa yhdysvaltalaisen uutiskanavan CNN:n toimittajan Fareed Zakarian haastateltavana. Marin keskeytti Zakarian kysymyksen naiseuden merkityksestä ja vastasi, ettei hänen työllään pääministerinä ole tekemistä iän tai sukupuolen kanssa.

17.1. 17:37

Pääministeri Sanna Marin (sd) sanoi Davosin talousfoorumissa tiistaina, ettei hän pidä politiikan nykyisestä henkilöitymisestä.

”Minä halusin mukaan politiikkaan, koska halusin muuttaa maailmaa, en siksi, että haluaisin poliitikoksi”, hän sanoi vastauksena Suomen entisen pääministerin Alexander Stubbin (kok) kysymykseen siitä, miten hän jaksaa raskasta pääministerin työtä.

Marin oli Davosissa yhdysvaltalaisen uutiskanavan CNN:n toimittajan Fareed Zakarian haastateltavana. Haastattelun lopuksi otettiin muutama yleisökysymys, ja ensimmäisen niistä esitti Stubb.

Lue lisää: Pääministeri Marin Davosissa: Jos Ukraina olisi ollut Naton jäsen, Venäjä ei olisi hyökännyt

Stubbin varsinaiseen kysymykseen Marin vastasi, että häntä auttaa jaksamaan urheilu. Lisäksi hän kertoi olevansa kiitollinen hyvistä unenlahjoistaan.

Marinin mukaan nykyään puhutaan liikaa poliitikoista henkilöinä ja liian vähän varsinaisista asiakysymyksistä.

Myös Zakaria yritti kysyä Marinilta henkilökohtaista kysymystä.

”Tiedän, että ette mielellänne puhu roolistanne hyvin nuorena naisena tässä hyvin tärkeässä työssä...” hän aloitti.

”Eikä meidän tarvitse!” Marin keskeytti ja sai sekä Zakarian että yleisön nauramaan.

Zakaria kuitenkin jatkoi ja kysyi, kokeeko Marin edistäneensä naisten asemaa tai onko asioita, jotka hän on ymmärtänyt paremmin naisena.

Marin vastasi, että suurin osa hänen ajastaan on kulunut äkillisten kriisien hoidossa, eikä sillä ole mitään tekemistä iän tai sukupuolen kanssa.

Hän sanoi kuitenkin, että tasa-arvo on ollut Suomelle aina tärkeää sekä maailmassa että kansallisesti, koska Suomi on pieni maa.

”Emme olisi pärjänneet, jos emme olisi käyttäneet kaikkien sukupuolten ja sukupolvien ihmisten voimavaroja”, hän sanoi.

Hänen mukaansa myös maailmanlaajuisesti menetetään paljon mahdollisuuksia parempaan tulevaisuuteen, jos naisten panos jätetään käyttämättä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat