Sisäministeri Mikkonen: Ukrainan kuolleella sisä­ministerillä oli iso rooli siviiliväestön suojelemisessa

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr) tapasi Ukrainan keskiviikkona kuolleen sisäministerin Denys Monastyrskyin viime viikolla Kiovassa.

Kuvakaappaus sisäministeri Krista Mikkosen (vihr) Twitter-tililtä, jossa hän julkaisi postauksen tapaamisestaan Ukrainan sisäministeri Denys Monastyrskyin kanssa 9. tammikuuta.

18.1. 12:48

Sisäministeri Krista Mikkosen (vihr) mukaan Ukrainan keskiviikkona kuolleella sisäministerillä oli iso rooli hyökkäyssodan kohteeksi joutuneen maan siviiliväestön suojelemisessa ja sisäisen turvallisuuden varmistamisessa.

”Tapaus on todella traaginen. Arjen työ siviiliväestön turvaamiseksi Ukrainassa kuitenkin varmasti jatkuu”, Mikkonen sanoo HS:lle.

Ukrainan sisäministeri Denys Monastyrskyi kuoli helikopterin syöksyttyä maahan Brovaryssa lähellä Kiovaa keskiviikkoaamuna. Maahansyöksyssä kuoli viranomaisten mukaan 18 ihmistä. Heidän joukossaan oli Monastyrskyin lisäksi varasisäministeri Jevhen Jenin ja muita sisäministeriön korkea-arvoisia viranomaisia.

Mikkonen tapasi Monastyrskyin viimeksi viime viikon maanantaina Kiovassa.

Hän ja kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd) olivat Ukrainassa vierailulla. He osallistuivat muun muassa Suomen lahjoittamien väliaikaisten perheasuntojen katselmustilaisuuteen ja niinikään Suomen lahjoittamien, pelastustoimen henkilöstölle tarkoitettujen suojattujen ja liikuteltavien majoituskonttien luovutustilaisuuteen.

Mikkosen mukaan Monastyrskyi oli ihmisenä miellyttävä ja hänen kanssaan oli helppo tulla toimeen. Mikkonen tapasi ukrainalaiskollegaansa myös EU-kokousten yhteydessä.

”Hän oli hyvin aktiivinen EU-maiden suuntaan liittyen esimerkiksi pakolaiskysymyksiin ja siviilipuolen materiaaliapuun”, hän sanoo.

Mikkonen ilmaisi osanottonsa Monastyrskyin läheisille ja Ukrainalle Twitterissä.

Suomalaisministerien vierailulla Kiovassa keskusteltiin paitsi Suomen tuesta Ukrainalle myös siitä, mitä Suomi voi oppia Ukrainalta. Mikkosen mukaan Ukrainan sisäministeriön edustajat kertoivat muun muassa, että Ukrainan pelastustoimen työntekijät ovat ovat pystyneet pelastamaan sodan aikana lähes 4 000 ihmisen hengen.

Suomen sisäministeri Krista Mikkonen (vihr) ja ukrainalaisia viranomaisia kuvattiin viime viikon maanantaina Kiovassa Suomen lahjoittamien, pelastustoimen henkilöstölle tarkoitettujen suojattujen ja liikuteltavien majoituskonttien luovutustilaisuuden yhteydessä.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat