Perussuomalaisten edus­kunta­ryhmä tekee hallitukselle oman epä­luottamus­lauseensa

Kokoomuksen Kai Mykkäsen mukaan perussuomalaiset eivät osallistuneet kokoomuksen välikysymykseen, koska eivät halua myöntää, että velkakierteen katkaisu vaatii työperäistä maahanmuuttoa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio.

19.1. 17:59 | Päivitetty 19.1. 19:21

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä tekee hallitukselle oman epäluottamus­lauseensa valtion julkisen talouden ongelmista ja velkaantumisesta. Perussuomalaiset ei ole mukana kokoomuksen välikysymyksessä aiheesta.

Perussuomalaisten tiedotteen mukaan kokoomuksen linja pikemminkin lisää julkisen talouden ongelmia kuin ratkaisee niitä.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio sanoo, että kokoomus itse oli ajamassa eduskunnassa läpi miljardeja maksaneen EU:n elvytyspaketin.

Perussuomalaiset lisäksi katsoo, että kokoomuksen ajamat uudet ilmastotoimet ovat kansantaloudellisesti haitallisia. Tavion mukaan kokoomuksen viimeisen neljän vuoden aikana eduskunnassa ajama EU- ja ilmastopolitiikka on heikentänyt julkisen talouden kestokykyä.

Perussuomalaiset kritisoi myös kokoomuksen maahanmuuttolinjaa.

”Kokoomus tarjoaa julkisen talouden lääkkeeksi työperäisen maahanmuuton merkittävää helpottamista kolmansista maista. Perussuomalaiset ei näe matala­palkka­maahanmuuton lisäämistä keinona tasapainottaa julkista taloutta”, Tavio sanoo.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen sivaltaa takaisin. Puolue kutsui puolueen mukaan, mutta kokoomuksen tarjous ei kelvannut.

”Kyse oli siitä, että perussuomalaiset ei tunnusta velkakierteen katkaisun vaativan niin suuren kasvun tehdyn työn määrään Suomessa, ettei se onnistu ilman työperäisen maahanmuuton lisäämistä. Lisäksi perussuomalaiset ei suostunut työttömyysturvan tuloloukkujen poistamislinjaukseen”, Mykkänen viestittää HS:lle.

Mykkänen kummasteli perussuomalaisten toimintaa myös Twitterissä.

Perussuomalaiset jäivät pois, koska välikysymyksessämme nostaisimme tehdyn työn määrän hyvinvointivaltiomme kantavalle tasolle keinoilla, jotka kattavat työperäisen maahanmuuton lisäämisen ja tulonsiirtojen kannustinloukkujen purkamisen”, hän kirjoitti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat