Yle: Pää­ministerille suunnitellaan omaa turvallisuus­politiikan neuvon­antajaa

Yle on tutustunut asiakirjoihin, joista selviävät uuteen tehtävään liittyvän asetus­luonnoksen sisältö ja perustelut.

Asian ideointi on Ylen tietojen mukaan tehty pitkälti pääministeri Sanna Marinin (sd) esikunnassa.

23.1. 7:28

Pääministerille suunnitellaan valtioneuvoston kansliaan omaa turvallisuuspolitiikan neuvonantajaa, ja tehtävää varten suunnitellaan oman yksikön perustamista, kertoo Yle.

Yle on tutustunut asiakirjoihin, joista uuteen tehtävään liittyvän asetus­luonnoksen sisältö ja perustelut selviävät. Luonnos on parhaillaan lausuntokierroksella ministeriöissä, presidentin kansliassa ja pääesikunnassa.

”Turvallisuuspoliittisen neuvonantajan tehtävän ja uuden erillisyksikön perustaminen vahvistaisivat Nato-jäsenyyden edellyttämällä tavalla valtioneuvoston kanslian valmiuksia avustaa pääministeriä tämän tehtäviin kuuluvissa turvallisuuspoliittisissa asioissa”, uutta tehtävää kuvaavassa ja Ylen näkemässä muistiossa perustellaan.

Ideointi on Ylen tietojen mukaan tehty pitkälti pääministeri Sanna Marinin (sd) esikunnassa. Ylen tietojen mukaan kiirehtiminen ja valtioneuvoston kanslian tekemä valmistelu julkisuudelta piilossa ihmetyttävät sekä hallituksessa että oppositiossa. Hankkeesta ei Ylen mukaan ole juuri puhuttu hallituspuolueiden kesken.

Uuden turvallisuusneuvonantajan etsintä alkaisi heti, ja yksikköön palkattaisiin pari muuta henkilöä. Rekrytointi alkaisi jo ennen kuin asetus tulisi voimaan 1. maaliskuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat