Paavo Arhinmäki kertoo, miksi ei lähde ehdolle eduskuntaan: ”En halua hyppiä vain tehtävästä toiseen”

Paavo Arhinmäki (vas) kertoo haluavansa hoitaa Helsingin apulaispormestarin tehtävänsä ”huolella ja kunnolla”.

Helsingin apulaispormestari Paavo Arhinmäki (vas) jätti kansanedustajan tehtävät kesällä 2021.

23.1. 22:24

Helsingin apulaispormestari Paavo Arhinmäki (vas) kertoo haluavansa jatkaa nykyisissä tehtävissään, eikä siksi lähde ehdolle kevään eduskuntavaaleihin.

Arhinmäki perustelee päätöstään maanantaina julkaisemassaan Facebook-päivityksessä. Hän kertoo päätöksen taustalla olevan paljon pohdintaa, koska eduskuntaan mahdollinen paluu kiehtoo ja houkuttelee.

”Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että nyt olisi liian aikaista luopua apulaispormestarin tehtävästä. Olen kuitenkin hoitanut sitä vasta puolentoista vuoden ajan. En halua hyppiä vain tehtävästä toiseen vaan haluan hoitaa tämän tehtävän huolella ja kunnolla, asioita on vielä paljon kesken”, Arhinmäki kirjoittaa.

”Jos vaalit olisivat olleet esimerkiksi vasta vuoden päästä, olisi tilanne ollut jo toinen nykyisen tehtäväni hoitamisen suhteen.”

Arhinmäki jätti kansanedustajan tehtävät puolitoista vuotta sitten siirtyäkseen Helsingin apulaispormestariksi. Sitä ennen hän oli ollut kansanedustajana yhtäjaksoisesti vuodesta 2007 asti.

Hän kertoo pitäneensä työstään eduskunnassa, eikä tuolloin siirtymisen taustalla ollut kyllästymistä tai turhautumista, vaan se, että häntä toivottiin apulaispormestariksi.

Hän kertoo, että myös pyynnöt lähteä ehdolle eduskuntavaaleihin ovat lisääntyneet koko ajan.

”Toivon vielä joskus tulevani valituksi eduskuntaan, mutta näissä vaaleissa en ole ehdolla.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat