Kaupan alan työriidan sovittelu alkaa tänään – PAM uhannut lakolla kauppoja ja varastoja

Lakonuhan alla muun muassa Prismoja ja K-Citymarketeja useilla paikkakunnilla.

Työntekijä kerää verkkotilauksia Triplan Prismassa Helsingissä 4. helmikuuta 2021.

24.1. 5:23

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja työnantajia edustava Kaupan liitto aloittavat tiistaina iltapäivällä työriitansa sovittelun valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran johdolla.

PAM antoi sunnuntaina kaupan alalle lakkovaroituksen, joka kohdistuu useisiin varastoihin ja kaupan alan toimipaikkoihin helmikuun toisella viikolla.

Lakon piirissä olisi 25 varastoa ja yli 160 kaupan alan toimipaikkaa, joissa työskentelee yhteensä noin 20 000 ihmistä. Lakonuhan alla on muun muassa Prismoja ja K-Citymarketeja useilla paikkakunnilla.

Kaupan alan nykyinen työehtosopimus umpeutuu 31. tammikuuta. PAM ja Kaupan liitto eivät ole päässeet sopuun työehtosopimus- ja palkkaneuvotteluissaan, joten ratkaisua haetaan nyt valtakunnansovittelijan avulla. PAM on sanonut tavoittelevansa kaupan alan työntekijöille noin 200 euron korotusta kuukausipalkkaan.

Lisäksi tiistaina jatkuu keskeisen vientialan teknologiateollisuuden työriitojen sovittelu. Teknologiateollisuuden työnantajat ja työntekijöitä edustava Teollisuusliitto jatkavat sovun hakemista aamulla kello yhdeksän alkaen.

Päivän aikana sovitellaan myös Teknologiateollisuuden työnantajien työriitoja toimihenkilöiden Ammattiliitto Pron sekä ylempien toimihenkilöiden YTN:n kanssa.

Teknologiateollisuudessa kaikki työehtosopimukset päättyivät marraskuun lopussa. Ala on ollut sopimuksettomassa tilassa joulukuun alusta lähtien.

Sovittelusta haetaan tänään ratkaisua myös Teollisuusliiton ja työnantajajärjestö Kemianteollisuuden väliseen työriitaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat