Lisäbudjetti­neuvottelut venähtävät, esitys jäämässä ensi viikolle

Esitys hallituksen lisätalousarviosta pyritään antamaan mahdollisimman pikaisesti, mutta aikataulu on venymässä ensi viikkoon.

Lisäbudjettineuvotteluissa on kiistelty eniten sote-lisärahan määrästä. Kuvassa asiakkaita Kivelän terveysasemalla joulukuussa 2022.

24.1. 21:47

Esitys hallituksen lisätalousarviosta viivästyy tavoitellusta aikataulusta. Tarkoitus oli, että esitys olisi annettu eduskunnalle torstaina.

Esitys pyritään antamaan mahdollisimman pikaisesti, mutta aikataulu on venymässä ensi viikkoon.

Hallituslähteistä kerrottiin tiistai-iltana STT:lle, että esitys jumiutui hyvinvointialueille osoitettavaan sote-lisärahaan. Kaavailtu malli olisi mahdollisesti synnyttänyt ongelmia suhteessa rahoituslakiin. Ongelmia kuvataan lähinnä teknisiksi.

Hallituksen lisäbudjettineuvottelut keskiviikkona on peruttu. Sote-lisärahaan liittyviä ongelmia on määrä ratkoa torstaina.

Lisäbudjettineuvotteluissa on pitkin matkaa kiistelty eniten sote-lisärahan määrästä. Useasta eri hallituslähteestä kerrottiin aiemmin päivällä STT:lle, että viime aikoina on puhuttu noin 300 miljoonan euron kompromissista. Osa pitää kuitenkin kiinni siitä, että rahaa on käytettävissä noin 200 miljoonaa euroa, koska sote-rahojen on mahduttava kehyksiin.

Sosiaali- ja terveysministeriön hyvinvointialueille esittämästä 700 miljoonasta eurosta on joka tapauksessa tultu reippaasti alaspäin.

Esityksellä on kiire, sillä vaalikausi lähenee loppuaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat