Pekka Toveri lähtee kokoomuksen eduskunta­vaali­ehdokkaaksi

Toveri korostaa tiedotteessaan puolustuspolitiikkaa ja esimerkiksi poliisin ja oikeuslaitoksen resurssien turvaamista.

Puolustusvoimien pääesikunnan entinen tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri evp Pekka Toveri on kevään eduskuntavaaleissa ehdolla kokoomuksen riveistä. Toveri kuvattuna Helsingissä 17. lokakuuta 2022.

25.1. 14:11 | Päivitetty 25.1. 14:19

PUOLUSTUSVOIMIEN pääesikunnan entinen tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri evp Pekka Toveri on kevään eduskuntavaaleissa ehdolla kokoomuksen riveistä. Asiasta tiedottaa Uudenmaan Kokoomus.

Toveri on tullut Venäjän hyökkäyssodan myötä tunnetuksi sodan kommentoijana julkisuudessa. Toveri korostaa myös tiedotteessa turvallisuustilanteen muutosta.

”Esillä olevat uhat ovat laaja-alaisia, Venäjän pitkäaikaisesta uhasta sisäisen turvallisuuden haasteisiin. Uhkiin vastaamiseksi puolustus on oltava kunnossa. Samalla pitää huolehtia yksilön turvallisuudesta takaamalla muun muassa poliisin ja oikeuslaitoksen resurssit”, Toveri sanoo tiedotteessa.

Tiedotteessa Toverin ehdokkuutta kommentoi myös kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo.

”Suomen turvallisuus on eduskuntavaalien tärkeimpiä aiheita. Kokoomus on johdonmukaisesti kannattanut Nato-jäsenyyttä, vahvoja omia puolustusvoimia sekä poliisin resurssien turvaamista”, Orpo sanoo tiedotteessa.

Toveri asuu Tuusulassa ja on ehdolla Uudenmaan vaalipiiristä.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat