Teollisuusliiton kolmi­päiväinen lakko teknologia- ja kemian­teollisuudessa alkaa keskiviikkona

Lakkoon on menossa muun muassa Outokummun suuri terästehdas Torniossa.

Outokummun terästehtaalla Torniossa valmistetaan ferrokromipohjaisia teräsvalmisteita. Kuva on vuodelta 2018.

31.1. 12:14 | Päivitetty 31.1. 18:39

Teknologiateollisuuden ja kemianteollisuuden työriidoissa ei päästy tiistaina ratkaisuihin.

Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden työnantajien välinen sovittelu kariutui jo aiemmin päivällä. Kemianteollisuuden mukaan iltapäivän sovittelu Teollisuusliiton ja Kemianteollisuuden välillä ei myöskään tuottanut tulosta.

Teollisuusliiton kolmipäiväinen lakko teknologiateollisuudessa ja kemianteollisuudessa alkaa siten keskiviikkona. Lakon piirissä on 50 toimipaikkaa, muun muassa ABB-yhtymän toimipaikkoja, lääkeyhtiö Orionin tehtaita sekä Outokummun terästehdas Torniossa. Lakon kohteena olevissa työpaikoissa joissa työskentelee noin 7 200 ihmistä.

Työriitojen sovittelu jatkuu valtakunnansovittelijan johdolla perjantaina.

Pian neuvottelujen keskeytymisen jälkeen Teollisuusliitto kertoi jättäneensä kolmannen lakkovaroituksen Teknologiateollisuuden työnantajille ja Kemianteollisuudelle. Varoitukset koskevat kaikkiaan 87:ää toimipaikkaa, ja kolmipäiväiset lakot alkaisivat 15. helmikuuta.

Uuden lakkovaroituksen kohteena olevissa toimipaikoissa työskentelee noin 10 300 työntekijää. Lakot koskisivat muun muassa Turun ja Rauman telakoita sekä Wärtsilän tehdasta Vaasassa ja Nokian tehdasta Oulussa.

Teollisuusliitto pidentää samalla jo annettujen ylityökieltojen voimassaoloa 17. helmikuuta asti.

Liitto perustelee lakkojen laajentumista sillä, että työnantajapuoli ei suostu huomioimaan hintojen nousua palkkaratkaisun mitoittamisessa.

”Palkkojen on noustava, koska hinnat ovat nousseet. Palkansaajille on luotava näkymä menetetyn ansiotason korjaamisesta. Suomen vahva kilpailukyky mahdollistaa palkkojen korottamisen työpaikkoja vaarantamatta”, Aalto sanoi tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat