Puolustusministeri Savola taka­vuosien leikkauksista: ”Silloin mentiin veres­lihalle”

Puolustusvoimain entinen komentaja Ari Puheloinen sanoi torstaina HS:n haastattelussa, että 2010-luvun alkupuolella Puolustusvoimien koon määritti raha.

Puolustusministerinä toimii tällä hetkellä keskustan Mikko Savola.

2.2. 11:13

Puolustusministeri Mikko Savola (kesk) sanoo, että vuosien 2012–2015 virheitä Puolustusvoimien resursoinnissa ei pidä toistaa. Savola kirjoittaa asiasta viestipalvelu Twitterissä.

Savola viittaa kannanotossaan Puolustusvoiman entisen komentajan Ari Puheloisen ajatuksiin. Puheloinen sanoi torstaina HS:n haastattelussa, että Jyrki Kataisen (kok) hallitus leikkasi Puolustusvoimien resursseja liikaa.

”Kenraali (evp) Puheloinen on oikeassa. Vuosien 2012–2015 virheitä ei pidä koskaan enää toistaa. Silloin mentiin vereslihalle”, puolustusministeri Savola kirjoittaa Twitterissä.

”Onneksi olemme sen jälkeen kyenneet parantamaan valmiuttamme ja vahvistamaan puolustustamme. Ja tätä työtä on jatkettava.”

Vuosina 2012–2015 toteutettiin puolustusvoimauudistukseksi kutsuttu suuri säästöohjelma, joka leikkasi kymmenen prosenttia Puolustusvoimien rahoituksesta näiden vuosien aikana.

”Puolustusvoimien koon määritti yksiselitteisesti raha”, Puheloinen sanoi HS:lle.

”Leikkaukset olivat liian isoja ja ne leikkasivat puolustuskyvyn liian alas.”

Lue lisää: Suomen puolustus ajettiin veitsen­terälle, sanoo entinen komentaja

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat