Sampsa Kataja luopuu ehdokkuudestaan edus­kunta­vaaleissa, taustalla häirintä­ilmoitus

”Tämä on hyvä muistutus siitä, että minun ei tarvitse olla valtakunnanjulkisuudessa”, sanoo ehdokkuudestaan luopuva Sampsa Kataja (kok).

Sampsa Kataja (kok) toimii Satakunnan aluevaltuuston puheenjohtajana. Kuvassa etualalla Satakunnan hyvinvointialueen johtaja Kirsi Varhila.

6.2. 13:07

Kokoomuksen Sampsa Kataja luopuu ehdokkuudestaan kevään eduskuntavaaleissa sen jälkeen, kun hänestä tehtiin häirintäilmoitus maakuntaliittojen matkalla Brysselissä.

Kataja vahvistaa eropäätöksensä HS:lle.

”Se johtuu siitä, että eduskuntatyöhön liittyy niin paljon kaiken hyvän lisäksi myös sellaista julkisuutta, mitä en kaipaa. Tämä häirintäilmoitus kuvaa sitä, että – vielä kun keskusteluun tuli mukaan sellainen, että käytökseni olisi johtunut päihtymyksestä – niin en minä kaipaa sellaista julkisuutta.”

Kataja kiistää, että hänen käyttäytymisensä matkalla olisi johtunut päihtymyksestä.

Kataja on Satakunnan maakuntahallituksen varapuheenjohtaja. Hän toimi kokoomuksen kansanedustajana vuosina 2007–2015. Hän oli asettunut ehdolle huhtikuun eduskuntavaaleissa.

Hänen päätöksestään luopua eduskuntavaaliehdokkuudesta uutisoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.

Kataja osallistui viiden maakuntaliiton yhteismatkalle Brysselissä viime viikolla.

Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimiston johtaja Hannele Räikkösen sanoi maanantaina Satakunnan Kansalle, että Kataja käyttäytyi matkalla epäasiallisesti europarlamentaarikkojen paneelikeskustelun aikana.

Räikkösen mukaan Räikkösen mukaan Kataja olisi halunnut keskeyttää paneelin ja ottaa kuvia europarlamentaarikkojen kanssa. Toimiston harjoittelija oli tämän kieltänyt, jolloin Kataja oli korottanut ääntään ja työntänyt harjoittelijaa selästä. Tästä tehtiin häirintäilmoitus.

Räikkösen mukaan Kataja oli lisäksi koko vierailun ajan päihtyneenä ja käyttäytyi useaan otteeseen huonosti.

Kataja sanoo ottaneensa iltatilaisuuksissa viiniä niin kuin muutkin ja päivällä juoneensa lasin viiniä.

”Keskustelu menee överiksi. Mutta sen nyt olen havainnut, että käyttäydyin liian opettavaisesti näitä harjoittelijoita kohtaan siinä”, hän sanoo HS:lle.

”Ohjeistin näitä kahta henkilöä liian hanakasti. Millään tavalla en pyrkinyt olemaan tahditon, mutta selvästi se näin koettiin ja sitä olen pyytänyt anteeksi.”

Katajan mukaan ratkaisu jättää eduskuntavaaliehdokkuus helpottava.

”Eikä tämä nyt ole ainoa kerta, kun on päässyt kielteisen julkisuuden osaksi. Mutta tämä on hyvä muistutus siitä, että minun ei tarvitse olla valtakunnanjulkisuudessa.”

Kataja oli kansanedustaja-aikanaan julkisuudessa esimerkiksi esiinnyttyään pikkujouluaikaan eduskunnan puhujapöntössä sammaltaen.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat