Ukrainan presidentin Zelenskyin vierailu Brysseliin toteutumassa torstaina

Komissio vieraili viime viikolla Kiovassa. Zelenskyillä on ollut avoin kutsu tulla Brysseliin.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel (vas.), Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ja EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen viime viikolla Kiovassa järjestetyssä EU-Ukraina -huippukokouksessa.

6.2. 12:58

Bryssel

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi saapuu hyvin todennäköisesti Brysseliin EU-instituutioiden vieraaksi tämän viikon torstaina.

Asiasta kertoo Financial Times. Myös HS sai vahvistuksen suunnitelmasta.

Zelenskyin on tarkoitus ensin aamupäivästä vierailla EU-parlamentissa, joka järjestää ylimääräisen täysistunnon. Iltapäivästä Zelenskyi osallistuisi ylimääräiseen EU-huippukokoukseen, joka on kutsuttu jo aiemmin koolle torstaiksi ja perjantaiksi.

Turvallisuussyiden takia vierailun yksityiskohdista on oltu hyvin vaitonaisia. Eurooppa-neuvoston tiedottajan Barend Leytsin mukaan Zelenskyillä on jatkuva avoin kutsu vierailla Brysselissä, eikä asiasta ole toistaiseksi enempää kerrottavaa.

EU-komissio ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel vierailivat viime viikolla Kiovassa tapaamassa Ukrainan hallitusta EU-Ukraina -huippukokouksessa.

Zelenskyi on poistunut Ukrainasta vain kerran aiemmin Venäjän vajaa vuosi sitten tekemän hyökkäyksen jälkeen. Zelenskyi kävi ennen joulua Yhdysvalloissa hakemassa tukea Ukrainalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat