Kurvinen Ylellä: Ilmasto­ruoka­ohjelmaa tuskin tulee

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen (kesk) sanoo, että ”meistä jokainen osaa tehdä oikeita kulutusvalintoja”.

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen kertoi Ylen haastattelussa, että ilmastoruokaohjelma ei välttämättä valmistu tällä hallituskaudella.

9.2. 9:07

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen (kesk) kertoi keskiviikkona Ylen A-studiossa, että näyttää siltä, että kohuttua ilmastoruokaohjelmaa ei saada valmiiksi tällä hallituskaudella.

Hallituspuolueet ovat olleet erimielisiä ilmastoruokaohjelman sisällöstä. Ohjelman kerrottiin valmistuneen jo toukokuussa, mutta se ei ole vieläkään ilmestynyt. Ministeri Kurvinen esitteli muille hallituspuolueille uuden version ohjelmasta joulukuussa.

”Mikäli tämä ei kelpaa hallituskumppaneille, se varmasti siirtyy odottamaan aikaa parempaa”, Kurvinen sanoi A-studiossa.

Myöhemmin Kurvinen vielä totesi näyttävän siltä, että ohjelmasta ei synny sopua. Ilmastoruokaohjelman laatimisesta on sovittu hallitusohjelmassa. Sitä on valmisteltu vuodesta 2020.

Joulukuussa valmistuneessa versiossa suurin muutos koski lihansyöntiä.

Toukokuisessa versiossa tavoitteeksi oli asetettu lihan kokonaiskulutuksen vähentäminen kolmanneksella nykytasosta vuoteen 2030 mennessä, mutta tuoreimmassa versiossa määrällistä tavoitetta ei ole.

”Minä voin todeta sen, että en tule tekemään mitään sellaista esitystä, missä on annettu ihmisille joku numeromäärä, kuinka paljon lihaa pitää syödä. Ei se ole valtion, poliitikkojen tehtävä toimia ruokapoliisina ja tulla puuttumaan tällaisiin asioihin”, Kurvinen sanoi A-studiossa.

Kurvisen mukaan ”meistä jokainen osaa tehdä oikeita kulutusvalintoja”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat