Ehdokas, nyt on aika vastata HS:n vaalikoneeseen

Yli tuhat ehdokasta on aloittanut vastaamisen.

Helsingin Sanomien vaalikoneen julkaisu lähestyy.

9.2. 16:11

Helsingin Sanomien vaalikoneen julkaisu lähestyy. Eduskuntavaaliehdokkaita pyydetään vastaamaan vaalikoneen kysymyksiin tiistaihin 14.2. klo 12 mennessä. Näin ehdokkaat voivat varmistua siitä, että heidän vastauksensa on mukana, kun kone avataan yleisölle.

Vaalikoneen kutsu on lähtenyt yli 2 000 ehdokkaalle, ja noin tuhat on aloittanut vastaamisen.

Helsingin Sanomien vaalikone on osa Sanoman vaalipalvelua. Siinä tehdään vaalikone ja vaalien tulospalvelu HS:n lisäksi Ilta-Sanomille, Aamulehdelle ja Satakunnan Kansalle.

Seuraavassa toimintaohjeita ehdokkaille ja puolueille:

Olen ehdokas, miten pääsen vastaamaan?

Olemme lähettäneet kaikille ehdokkaille kutsun sähköpostilla siihen osoitteeseen, jonka olemme puolueelta saaneet. Kutsu on tullut otsikolla ”Tervetuloa vastaamaan Sanoman vaalikoneeseen”.

En ole saanut kutsua, miten toimin?

Ensin kannattaa tarkistaa, että kutsuviesti ei ole mennyt roskapostiin. Tämän jälkeen kannattaa selvittää puolueelta, onko yhteystietosi lähetetty Sanomalle. Jos olet valitsijayhdistyksen ehdokas, pyydämme yhdistystä olemaan meihin yhteydessä sähköpostilla: vaalikone@sanoma.fi.

En ehdi vastata määräaikaan mennessä, mitä teen?

Kannustamme kaikkia ehdokkaita vastaamaan 14.2. klo 12 mennessä. Mutta jos se ei ole mahdollista, vastaaminen onnistuu myöhemminkin.

Mistä saan apua vaalikoneeseen liittyvissä asioissa?

Suosittelemme lukemaan kutsusähköpostissa olevat ohjeet. Lisäksi ehdokkaiden vastaussivustolla on ohjeita mahdollisten ongelmien varalle.

Jos nämä eivät auta, ehdokkaat voivat lähettää sähköpostia osoitteeseen vaalikone@sanoma.fi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat