Sovun hakeminen kaupan alan työriitaan jatkuu sunnuntaina

Jos sopua ei sunnuntaina synny, seuraava kaupan alan lakko alkaa maanantaina. Lakko koskisi varastoja ja kestäisi torstaiaamuun.

Vantaan Jumbon Prisman sisäänkäynnin luona tiedotettiin torstaina lakon vaikutuksista.

12.2. 3:53

Kaupan alan työriidan sovittelu jatkuu sunnuntaina iltapäivällä.

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Kaupan liitto eivät päässeet sopuun perjantaina ja lauantaina järjestetyissä neuvotteluissa.

Lauantaisten neuvottelujen jälkeen valtakunnan­sovittelijan toimisto kertoi Twitterissä, että sovittelussa on edistytty, mutta maalissa ei vielä olla.

”Nyt pieni lepo ja huomenna jatketaan”, PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen twiittasi lauantai-iltana.

Kaupan alan työehtosopimus- ja palkkaneuvotteluja on käyty tammikuun puolivälistä lähtien.

Työtaistelutoimiin on jo kertaalleen ryhdytty neuvottelujen jouduttamiseksi.

Tämän viikon torstaina ja perjantaina lakkoiltiin 160:ssa Keskon ja S-ryhmän marketissa sekä Keskon logistiikka­palvelujen alue­terminaaleissa. Nämä lakot päättyivät lauantaiaamuna kello viisi.

Jos osapuolet eivät sunnuntaina saa aikaan sovintoa, seuraava kaupan alan lakko alkaa maanantaina kello viisi aamulla. Lakko koskisi varastoja, ja sen piirissä olisi 47 toimipaikkaa ja noin 4 000 työntekijää sekä varasto- ja kuljetusesihenkilöä. Lakko kestäisi torstaiaamuun 16. helmikuuta saakka.

Laajempi markettilakko taas olisi tulossa 16.–18. helmikuuta. Tuolloin lakko koskisi 415 toimipaikkaa, joissa työskentelee noin 26 000 ihmistä. Lakon piirissä olisivat muun muassa kaikki Suomen K-Citymarketit, Prismat ja Lidlit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat