Supo: Ulkomaalais­viraston pääjohtaja ei pyytänyt lausuntoa oligarkin kansalaisuus­hakemuksesta – ”Timtšenko oli siis poikkeus”

Suojelupoliisin maanantaina julkaiseman selvityksen mukaan Supo oli pariinkin kertaan yhteydessä silloiseen ulkomaalaisviraston pääjohtajaan Matti Saarelaiseen. Supo halusi myös puhuttaa Timtšenkoa, mutta ei saanut tilaisuutta.

Matti Saarelainen kuvattuna syyskuussa 2017, jona vuonna hänet oli nimitetty Suomeen perustettavan hybridikeskuksen väliaikaiseksi johtajaksi.

| Päivitetty

Suojelupoliisi (Supo) julkaisi maanantaina selvityksensä vuonna 2022 eläköityneestä työntekijästään Matti Saarelaisesta, 63. Selvitys on osittain salattu eli sen rivejä on mustattu.

Supon selvityksessä vahvistettiin Helsingin Sanomien aiemmin kertoma tieto, jonka mukaan ulkomaalaisviraston pääjohtajana työskennellyt Saarelainen ei kertonut oligarkki Gennadi Timtšenkon kansalaisuushakemuksesta suojelupoliisin operatiiviselle osastolle painavasta pyynnöstä huolimatta. Timtšenko sai Suomen kansalaisuuden vuonna 1999.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat