Vaalit lähestyvät, HS antaa sisältönsä maksutta uusille lukijoille

Helsingin Sanomat haluaa tukea äänestämistä ja kansanvaltaa. Siksi HS avaa tilauksen vaativan sisältönsä maksutta uusille lukijoille. Seitsemän viikon maksuttoman lukuajan voivat hyödyntää kaikki ne, jotka eivät ole aikaisemmin tilanneet Helsingin Sanomia.

Helsingin Sanomien vt. vastaava päätoimittaja Antero Mukka (oikealla) keskustelee HS:n uutispäällikön Ossi Mansikan kanssa HS:n uutisdeskissä.

15.2. 2:00 | Päivitetty 15.2. 9:10

Helsingin Sanomat avaa kaikki sisältönsä vaaleihin asti maksuttomiksi uusille lukijoille.

Tavoitteena on tukea äänestämistä ja mahdollistaa vaalikeskustelun seuraaminen nuorille aikuisille ja uusille äänestäjille.

”Vaalien alla on erityisen tärkeää, että nuorimmatkin äänestäjät perehtyvät politiikkaan ja poliittiseen keskusteluun. Siksi tarjoamme uusille lukijoille maksuttoman tilauksen vaaleihin asti”, sanoo vt. vastaava päätoimittaja Antero Mukka.

Seitsemän viikon maksuttoman lukuajan voivat hyödyntää kaikki ne, jotka eivät ole aikaisemmin tilanneet Helsingin Sanomia. He voivat lunastaa tarjouksen osoitteessa HS.fi/vaalinayte.

Näissä vaaleissa 224 000:lla nuorella aikuisella on mahdollisuus äänestää ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleissa.

Lue lisää: Liki neljännesmiljoona nuorta äänestää nyt ensimmäistä kertaa – Tällaisia he ovat ja näin he ajattelevat maailmasta

”Etenkin vaalien alla kannustamme siihen, että äänestäjät perehtyvät laajasti kaikkien poliittisten ryhmien ehdotuksiin ja poliittiseen keskusteluun. Hesari raportoi puolueettomasti ja riippumattomasti kaikista vaalien tärkeimmistä aiheista, ja tämä auttaa kaikkia lukijoitamme tekemään itsensä ja Suomen kannalta parhaita ratkaisuja”, Mukka sanoo.

Lue lisää: Vaalit lähestyvät, HS antaa sisältönsä maksutta uusille lukijoille

Lue lisää: Demokratia ei ole itsestäänselvyys, ja siksi sinunkin on otettava vaalit haltuun

Lue lisää: Ensimmäistä kertaa äänestävien suosikkipuolue on perussuomalaiset

Myös HS:n vaalikone on suunniteltu erityisesti nuorille ja ensi kertaa äänestäville. Pääset vaalikoneeseen osoitteessa HS.fi/vaalikone.

”Tutkimuksista tiedetään, että vaalikone on nuorille erittäin tärkeä tiedon lähde. Tätä käyttäjäryhmää pyrimme uudella vaalikoneella palvelemaan entistä paremmin”, sanoo vaalikoneen tuottaja Juho Salminen.

Lue lisää: HS uudisti vaali­koneensa täysin, näin se toimii

Lue lisää: Miten ehdokkaat sijoittuvat arvo­kartalle, entä sinä? HS:n vaali­koneen arvo­kysymykset uudistuivat

”Olemme käyttäjätesteissä kuulleet nuoria äänestäjiä, ja pyrkineet tekemään heidän tarpeisiinsa soveltuvan vaalikoneen”, Salminen sanoo.

Vaalikone on suunniteltu ensisijaisesti matkapuhelimella käytettäväksi. Kysymysten yhteyteen on lisätty lisätietoa kysymysten aihepiiristä. Vaalikoneeseen on lisätty uusia arvokysymyksiä, ja arvokysymysten painoarvoa tulosten laskennassa on lisätty.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat