Orpo: Valtion metsien hakkuita tarkasteltava ja vanhat metsät suojeltava

”Välillä minusta tuntuu, että puolueet kertovat vähän erilaisia näkemyksiä riippuen siitä, kuka on järjestävä taho”, sanoi Riikka Purra (ps) vaalitentissä keskiviikkona.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra, Sdp:n puheenjohtaja Sanna Marin, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko osallistuivat keskiviikkona Sanomatalossa järjestettyyn vaalitenttiin.

15.2. 21:03

Hakkuita valtion mailla pitää tarkastella, sanoi kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo keskiviikkona HS:n vetämässä vaalitentissä.

Ilmasto- ja ympäristöaiheiden vaalitentin sisällöstä vastasi HS ja sen järjestäjät olivat kansainvälinen ympäristöjärjestö WWF, Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) ja Suomen itsenäisyyden juhlarahasto (Sitra).

Kokoomuksen Orpo oli tentissä sitä mieltä, että metsien hakkuut ovat tällä hetkellä kestävällä tasolla, mutta puhui toisaalta myös niiden tarkastelemisesta valtion mailla.

”Minusta valtion mailla sitä pitää tarkastella ja valtion omistuksessa olevat vanhat metsät, mitä siellä on jäljellä, ne pitää suojella”, Orpo sanoi.

Puheenjohtajilta kysyttiin myös kantaa Metsähallituksen tuottotavoitteen vähentämiseen. Tuottotavoite vaikuttaa hakkuisiin valtion mailla.

Orpon mielestä Metsähallituksen tuottotavoitetta voisi laskea. Hän sanoi pitävänsä nykyistä tuottotavoitetta hyvänä, mutta haluavansa olla looginen puhuttuaan juuri valtion vanhojen metsien suojelemisesta.

Lue lisää: Mitä ratkaisuja puolue­johtajilla on ihmis­kunnan ja Suomen kohtalon­kysymyksiin? HS:n vetämä vaali­tentti Sanoma­talossa

Muun muassa perussuomalaisten Riikka Purra oli hakkuiden rajoittamista ja Metsähallituksen tuottotavoitteen vähentämistä vastaan. Hän nosti esiin Maaseudun Tulevaisuuden joulukuisen vaalitentin, jossa puhuttiin niin ikään metsistä.

”Välillä minusta tuntuu, että puolueet kertovat vähän erilaisia näkemyksiä riippuen siitä, kuka on järjestävä taho”, Purra sanoi HS:n tentissä.

Purran lisäksi HS:n tentissä Annika Saarikko (kesk) ja Sari Essayah (kd) pitivät hakkuita nykyisellään kestävällä tasolla ja vastustivat Metsähallituksen tuottotavoitteen laskemista. Li Anderssonin, vihreiden Maria Ohisalon ja Sdp:n Sanna Marinin mielestä metsien hakkuut eivät ole tällä hetkellä kestävällä tasolla.

Maaseudun Tulevaisuuden tentissä asiasta kysyttiin hieman eri tavalla. Puheenjohtajilta kysyttiin, pitäisikö metsien hakkuita rajoittaa seuraavalla vaalikaudella Suomessa.

Kätensä nostivat kyllä-vastauksen merkiksi puolueista vain vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ja vihreiden kansanedustaja Hanna Holopainen, jotka sanoivat kannattavansa hakkuiden rajoittamista valtion mailla.

Orpo ei joulukuisessa tentissä nostanut kättään. Hän sen sijaan tulkitsi tuloksia yleisölle ääneen niin, että yhdenkään puolueen mielestä hakkuita ei pidä rajoittaa ja että kaikkien mielestä hakkuumäärät ovat oikeankaltaisia. Sdp:tä edusti tuolloin kansanedustaja Piritta Rantanen, joka ei myöskään nostanut kättään.

Lue lisää: Mitä ratkaisuja puolue­johtajilla on ihmis­kunnan ja Suomen kohtalon­kysymyksiin? HS:n vetämä vaali­tentti Sanoma­talossa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat