Ahtausalan työ­riidan sovittelu jatkuu perjantaina

AKT on jatkanut tänään lakkojaan ja PAU aloitti tukilakot.

Vuosaaren satama keskiviikkoaamuna.

16.2. 2:10 | Päivitetty 16.2. 11:37

Ahtausalan työriidan sovittelu Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n ja työnantajapuolen Satamaoperaattorit ry:n välillä jatkuu huomenna, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto Twitterissä.

Huomenna jatkuu myös kuorma-autoalan, terminaalitoiminnan ja säiliöauto- ja öljytuotealan sovittelu.

Tänään alkaa puolestaan linja-autohenkilökunnan ja huoltokorjaamoiden sovittelu.

AKT:n lakot ovat jatkuneet tänään satamissa ja kuorma-autoalalla, terminaalitoiminnassa sekä säiliö- ja öljytuotealalla.

AKT jätti tiistaina uusia lakkovaroituksia koskien muun muassa linja-autohenkilökuntaa ja huoltokorjaamoita. Uudet lakot alkavat 1. maaliskuuta, ellei sopua synny sitä ennen.

AKT:n meneillään olevista lakoista ahtaajien työtaistelu jatkuu toistaiseksi, eikä sille ole ilmoitettu päättymisaikaa.

Kuorma-autoalan, säiliöauto- ja öljytuotealan lakot päättyvät ensi keskiviikon vastaisena yönä puolilta öin, ellei sopua synny aiemmin. Terminaalitoiminnan lakon on määrä päättyä ensi keskiviikkona aamukuudelta.

Liitto hylkäsi tiistai-iltana tehdyt sovintoehdotukset, koska piti tarjouksia riittämättöminä sekä tekstikysymysten että palkkaratkaisujen osalta.

Työnantajapuoli on tuominnut AKT:n toiminnan täysin vastuuttomaksi.

Lisäksi Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn tukilakot alkoivat tänään. Tukitoimien tavoitteena on vauhdittaa AKT:n työehtosopimusneuvotteluja kuorma-autoalalla. PAUn tukitoimien on ilmoitettu päättyvän ensi tiistaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat