AKT hylkäsi sovinto­­ehdotuksen ahtaus­alan työ­riidassa, lakko jatkuu

Riidan osapuolet antavat vastauksensa ehdotukseen tänään sunnuntaina iltakymmeneen mennessä.

AKT:n ja Satamaoperaattorien välisiä työehtosopimusneuvotteluja käytiin valtakunnan sovittelija Leo Suomaan johdolla tiistaina. Kuvassa Satamaoperaattorit ry:n toimitus­johtaja Juha Mutru (kesk.) ja AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko (oik.).

19.2. 16:44 | Päivitetty 19.2. 22:13

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT on hylännyt sovittelija Leo Suomaan sunnuntaina illalla antaman sovintoehdotuksen ahtausalan työriidassa.

Suomaa kertoi iltakymmeneltä, että työnantajapuoli eli Satamaoperaattorit hyväksyi Suomaan sovintoehdotuksen. Sopua ei silti syntynyt. Jatko on vielä auki.

Sovittelija Suomaa antoi hieman ennen iltakahdeksaa sovintoehdotuksen ahtausalan työriidassa, Valtakunnansovittelijan toimisto kertoi Twitterissä.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n ja työnantajaa edustavan Satama­operaattorien välistä työehtosopimus­neuvottelua jatkettiin sunnuntaina. Neuvottelut alkoivat kolmelta iltapäivällä valtakunnan sovittelijan toimistossa.

AKT kertoi iltakymmenen maissa tiedotteessaan hylkäyksen syyksi muun muassa sen, että ”sovintoehdotuksen prosenttikorotukset jäivät edelleen jopa alle teollisuudessa saadun tason”.

”Lisäksi ehdotuksesta oli karsittu kaikki tekstikysymykset. AKT:n tavoite on saada sovinto silti aikaan mahdollisimman pian”, AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko sanoo tiedotteessa.

AKT:n mukaan Suomaan sovintoehdotus oli kaksivuotinen, mutta pelkkä raharatkaisu. Tekstikysymyksiä se ei sisältänyt lainkaan. AKT hylkäsi ehdotuksen yksimielisesti.

Tiistaina AKT hylkäsi sovittelija Suomaan sovintoehdotukset. AKT:n mukaan työnantajan tarjoama palkankorotus­esitys oli liian pieni.

Sopimusesityksen hylkäämisen jälkeen lakot alkoivat keskiviikkona satamissa, ja niiden on pelätty rampauttavan Suomen ulkomaankauppaa laajasti.

Lakkoihin AKT lähti torstaina lisäksi kuorma-auto-, säiliöauto- ja öljytuotealalla. AKT jätti lisäksi uusia lakkovaroituksia koskien muun muassa linja-autohenkilökuntaa ja huolto­korjaamoita. Uudet lakot alkavat 1. maaliskuuta, ellei sopua synny sitä ennen.

Työnantajien edustajat ovat suomineet AKT:ta ja liiton kovia vaatimuksia kovin sanoin.

”AKT pelaa häikäilemätöntä peliä laittamalla Suomen säppiin ja ajamalla vienti­teollisuuden päin seinää”, totesivat Autoliikenteen työnantajaliiton toimitusjohtaja Mari Vasarainen ja Kemianteollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Etu-Seppälä viikolla tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat