Linja-autohenkilökunnan ja huoltokorjaamoiden työriidan sovittelu jatkuu tiistaina

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto on antanut lakkovaroituksen linja-autoalalle.

AKT on antanut lakkovaroituksen linja-autoalalle.

21.2. 5:00

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto (AKT) sekä Autoliikenteen Työnantajaliitto (ALT) jatkavat tänään aamupäivällä linja-autohenkilökunnan ja huoltokorjaamoiden työriidan sovittelua sovittelija Jukka Ahtelan johdolla.

AKT on antanut lakkovaroituksen linja-autoalalle. Lakko alkaisi keskiviikkona 1. maaliskuuta kello 03 ja päättyisi perjantaina 10. maaliskuuta kello 03.

AKT on tällä viikolla neuvotellut myös ahtausalan sekä kuorma-autoalan, terminaalialan ja säiliöauto- sekä öljytuotealan työehtosopimuksista työnantajaliittojen kanssa, toistaiseksi tuloksetta.

Sunnuntaina sovittelija Leo Suomaa antoi toisen sovintoehdotuksen alan työriidassa, mutta AKT hylkäsi sen. Työnantajia edustava Satamaoperaattorit olisi hyväksynyt sovintoehdotuksen.

Ahtausalan lakko alkoi 15. helmikuuta. Lakolle ei ole ilmoitettu takarajaa, joten se jatkuu kunnes sopu syntyy. Ahtausalan sovittelu jatkuu keskiviikkona.

Myös kuorma-autoalan, terminaalialan sekä säiliöauto- ja öljytuotealan sovittelua jatketaan keskiviikkona.

Näiden alojen lakot päättyvät keskiviikkona joko vuorokauden alussa tai aamukuudelta.

AKT on jo antanut aloille varoituksia uusista lakoista. Ne alkaisivat maaliskuun alussa, jos osapuolet eivät pääse sitä ennen sopuun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat