Lintilä sai Metalta Whatsapp-tilinsä loki­tietoja: ei vielä kerro, mitä niistä käy ilmi

Ministeri Mika Lintilä (kesk) on saanut Whatsapp-tiliinsä liittyviä käyttäjä­tietoja teknojätti Metalta. Tiedoista on toivottu löytyvän vastausta siihen, miten tiliä on viime viikkoina käytetty.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä edustaa keskustaa.

21.2. 12:06

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) on saanut viestipalvelu Whatsappiin liittyviä käyttäjätietojaan teknojätti Metalta.

Sitä ministeri ei kerro, mitä tiedot ovat tai mitä niistä käy ilmi.

”Tiedot olivat niukkoja”, Lintilä kertoo HS:lle.

”Selvitän niitä seuraavaksi asiantuntijan kanssa.”

Lintilän käyttämän Whatsapp-tilin tiedoista on toivottu löytyvän vastausta muun muassa siihen, miten ministerin Whatsapp-tiliä on viime viikkoina käytetty ja onko mukana ollut mahdollisesti rinnakkaiskäyttöä.

Lue lisää: Ministeri Lintilä: Whatsapp-tiliä ei ollut kaapattu, mutta en lähettänyt viestiä itse

Rinnakkaiskäytöllä tarkoitetaan Whatsapp-tilin samanaikaista käyttöä älypuhelin­sovelluksen rinnalla esimerkiksi pöytäkoneelta tai läppäriltä. Lintilä on kiistänyt käyttäneensä Whatsappia muulla kuin puhelimellaan.

Eduskunnan tietohallintatoimisto selvitti aiemmin ministerin eduskuntapuhelimen tietoturvaa ja siihen mahdollisesti liittyviä häiriöitä viime viikolla Lintilän omasta pyynnöstä.

Selvitystä edelsi tilanne, jossa Lintilän eduskuntapuhelimesta oli lähetetty huumori­meemi torstai-iltana 9. helmikuuta. Lintilä on kieltänyt lähettäneensä meemiä. Alkuun hän sanoi epäilevänsä, että hänen Whatsapp-tilinsä olisi kaapattu.

Eduskunnan selvityksessä Lintilän puhelimen tietoturvan ei todettu vaarantuneen. Eduskunnan tietohallintopäällikkö Ari Apilo kertoi HS:lle viime viikolla, että pääasia tarkastuksessa oli, että eduskunnan laitteisiin tai palveluihin kohdistuvia tietoturvauhkia tai poikkeamia ei havaittu.

Selvityksen jälkeen Lintilä perui aiemman väitteensä siitä, että hänen tilinsä Whatsapissa olisi tullut kaapatuksi. Eduskunnan selvitys ei kuitenkaan sulkenut pois Whatsapp-tilin rinnakkaiskäyttöä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat