Teemu Keskisarjan ehdokkuus yllätti Ylen: historioitsijasta kertova sarja oli julkaistu Areenassa maanantaina

Sarja jää katsottavaksi Yle Areenaan, mutta sen televisioesitykset siirretään eduskuntavaalien yli, kertoo Ylen Ville Vilén.

Historioitsija Teemu Keskisarja vuonna 2020.

21.2. 13:47 | Päivitetty 21.2. 15:32

Historioitsija Teemu Keskisarja kertoi tiistaina hakevansa eduskuntaan perussuomalaisten listalta. Maanantaina Yle Areenassa julkaistiin hänestä kertova neliosainen dokumenttisarja Teemu Keskisarja ja kuolleet ihmiset.

Keskisarjan ehdokkuus ei ollut Ylen eikä sarjan tekijöiden tiedossa, sanoo Ylen luovat sisällöt ja media -yksikön vastaava päätoimittaja Ville Vilén.

”Ehdokkuus tuli meille tänään yllätyksenä”, Vilén kertoi tiistaina.

Dokumenttisarja jää katsottavaksi Yle Areenaan, mutta sen televisioesitykset siirretään huhtikuun eduskuntavaalien yli.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan sarjan ensimmäisen osa olisi näytetty televisiossa tämän viikon torstaina.

”Meidän täytyy pitää huolta, ettei kukaan ehdokas saa erityistä näkyvyyttä toisiin ehdokkaisiin nähden. Ajankohtaisohjelmiin ehdokkaita voidaan kutsua, mutta tässä on kyse sarjasta, jossa esimerkiksi kuvataan Keskisarjan työtä”, Vilén perustelee.

Hänen mukaansa sarjaa ei kuitenkaan ole syytä poistaa väliaikaisesti Yle Areenasta, kun se kerran on jo siellä julkaistu.

Vilénin mukaan Yle ei halua kysellä esimerkiksi kaikilta televisiosarjojen tekijöiltä, onko näillä suunnitelmia asettua ehdolle vaaleissa.

”Ei sellaisen kyseleminen jatkuvasti olisi oikein korrektiakaan. Paras tapa välttää tällaiset tilanteet olisi, että ehdokkaaksi lähtevät tekijät itse kertoisivat meille suunnitelmistaan ajoissa.”

Vilén kertoo, ettei hän ole ollut tiistaina yhteydessä Keskisarjaan asiasta.

”Sitä en tiedä, ovatko esimerkiksi sarjan muut tekijät olleet”, hän sanoo.

Keskisarja kommentoi asiaa Helsingin Sanomille sähköpostitse. Hän kertoo, että sarjan ilmestymispäivämäärät lyötiin Ylen kanssa lukkoon joulukuussa ja hänen ehdokkuutensa selvisi vasta tammikuussa.

”Minulla ei ollut ehdokkuudestani hajuakaan ennen loppiaista. Ylellä kukaan ei kysynyt mahdollisesta ehdokkuudestani. Itse en siitä voinut tiedotella tammi–helmikuussa. Ehdokkuus oli pakko pitää salassa tähän viimeiseen mahdolliseen päivään [tiistaihin] saakka, jotta sain kirja- ja luentohommat alta pois”, Keskisarja kirjoittaa viestissään.

Juttua päivitetty kello 15.30 Teemu Keskisarjan kommenteilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat