JHL antoi uuden lakko­varoituksen: Neuvottelut ovat ”historiallisen haastavia”

Jo aiemmin uhattu lakko saa jatkoa, jos sopua ei synny.

JHL:n lakko koskisi esimerkiksi metroliikennettä Helsingissä sekä raitioliikennettä Helsingissä ja Tampereella.

27.2. 8:32

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on antanut uuden lakkovaroituksen. Tarkoitus on vauhdittaa rautatiealan työehtosopimusneuvotteluja.

Rautatiealan tes-neuvottelut eivät ole vieläkään edenneet myönteisesti. Alaa uhkaa jo työtaistelu 6.–10. maaliskuuta ja nyt se saa jatkoa, jollei sopua synny.

Lue lisää: Rautatiealalle kolme lakko­varoitusta – ”Pysäyttävät toteutuessaan juna­liikenteen”, uhkaa liitto

”Vaikka pientä edistymistä on ollut, ei kuitenkaan lopulliseen ratkaisuun ole päästy. Neuvottelut näyttäytyvät nyt historiallisen haastavina ja työnantajien lukitsema koordinaatio ei tätä lainkaan helpota”, JHL:n neuvottelupäällikkö Teppo Järnstedt sanoo liiton tiedotteessa.

”Tästä syystä näemme, että toisen lakkovaroituksen jättäminen on tarpeen.”

Rautatiealan työehtosopimusneuvotteluissa ei ole aiemmilla kierroksilla jouduttu ilmoittamaan lakon uhasta.

”Toivottavaa tietysti olisi, että ratkaisu löytyisi niin, ettei työtaisteluihin tarvitsisi mennä, mutta on hyvä muistaa, että tämä on kaksisuuntainen raide ja työnantajankin olisi tarpeen tulla vastaan.”

Uusi työtaistelu koskisi kaikkia rautatiealan työehtosopimuksen soveltamisalan piirissä olevia toimintoja ja yrityksiä koko Suomessa. Työtaistelu alkaa maanantaina 13. maaliskuuta kello 00.01 ja päättyy perjantaina 17. maaliskuuta kello 23.59.

Työtaistelu koskee kaikkia tällä aikavälillä alkavia työvuoroja. Työtaistelun ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle, terveydelle tai omaisuudelle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat