Vasemmisto­liiton Mustajärvi teki hylkäys­esityksen, Nato-jäsenyydestä äänestys keskiviikkona

Presidentti Sauli Niinistö on sanonut aikovansa vahvistaa kansallisen Nato-lainsäädännön heti kun eduskunta on sen hyväksynyt.

28.2. 13:59 | Päivitetty 28.2. 15:11

Suomen Nato-jäsenyydestä on tulossa äänestys eduskunnassa. Vasemmistoliiton Markus Mustajärvi teki täysistunnossa asiasta hylkäysesityksen, jota Johannes Yrttiaho (vas) kannatti.

Mustajärvi esitti Nato-jäsenyyttä koskevan lakiesityksen ja ulkoasiainvaliokunnan mietinnön hylkäämistä.

Sen sijaan hän esitti eduskunnan hyväksyttäväksi lausumia, joissa Suomi muun muassa ilmoittaisi, ettei se salli missään olosuhteissa ydinaseiden sijoittamista Suomeen eikä Suomen alueelle saisi sijoittaa pysyvästi minkään muun maan asevoimia tai Naton tukikohtia.

Eduskunta äänestää Suomen Nato-jäsenyydestä keskiviikkona.

Presidentti Sauli Niinistö on sanonut aikovansa vahvistaa kansallisen Nato-lainsäädännön heti kun eduskunta on sen hyväksynyt.

Suomi ei kuitenkaan pääse Naton täysjäseneksi ennen kuin kaikki nykyiset Nato-maat ovat hyväksyneet uuden jäsenen.

Eduskunta käsittelee tiistaina täysistunnossaan ulkoasiainvaliokunnan mietintöä Suomen liittymisestä Natoon. HS näyttää keskustelun suorana lähetyksenä kello 14 alkaen.

Mietinnön tavoite on nopeuttaa Suomen Nato-prosessia siinä tapauksessa, että myös Turkki ja Unkari viimein ratifioisivat Suomen jäsenyyden.

Mietinnön Suomen Nato-laista teki ulkoasianvaliokunta.

Viime viikolla ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps) kertoi valiokunnan kannaksi, että Nato-jäsenyyttä puoltava mietintö voidaan hyväksyä eduskunnassa tavallisella äänten enemmistöllä.

Mietintöä käsiteltiin ensimmäisen kerran eduskunnan täysistunnossa viime tiistaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat