Elintarvikealan ammattiliitto SEL ilmoitti tukilakosta

Tukilakko alkaisi ensi viikon maanantaina heti vuorokauden alussa ja päättyisi ensi viikon keskiviikkona kello 3 aamuyöllä.

Trukki juomavalmistaja Hartwallin Lahden yksikössä Lahdessa lokakuussa 2018.

28.2. 14:46 | Päivitetty 28.2. 15:14

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL on antanut ilmoituksen tukilakosta, joka kohdistuisi kuormien lastaukseen ja purkuun elintarvikealan yrityksissä. Tukilakon tarkoituksena on tukea Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n kuorma-autoalan lakkoa.

Tukilakko alkaisi ensi viikon maanantaina heti vuorokauden alussa ja päättyisi ensi viikon keskiviikkona kello 3 aamuyöllä. Tukilakon aikana ei lastata tai pureta AKT:n kuorma-autoalan lakon piirissä olevien kuljetusyritysten kuormia elintarvikealan yrityksissä.

AKT:n kuorma-autoalan lakko on alkamassa keskiviikkona aamuyöllä, elleivät osapuolet pääse sitä ennen sopuun. Kuorma-autoalalle haetaan vielä ratkaisua sovittelusta tiistaina.

Elintarvikealan työnantajia edustava Elintarviketeollisuusliitto sanoo tukilakon osoittavan ”täydellistä piittaamattomuutta”.

”Elintarvikealan tukilakot ovat täysin pöyristyttäviä tässä tilanteessa. Uudet sopimukset elintarvikealalla on vasta saatu allekirjoitettua, ja nyt jo työntekijät ovat toteuttamassa tukilakkoja. Tämä osoittaa jälleen kerran, kuinka ontuva työrauhajärjestelmä Suomessa on”, sanoo Elintarviketeollisuusliiton johtaja Anne Somer tiedotteessa.

Somerin mukaan sovittelijalle tulisi nyt antaa työrauha ratkaisun löytämiseen ja pidättäytyä tukilakoista.

Myös Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on ilmoittanut tukilakosta, jolla tuetaan AKT:n työtaistelua kuorma-autoalalla. PAUn tukilakko kohdistuisi rahdin käsittelyyn Postin rahtiterminaaleissa, ja se alkaisi keskiviikon vastaisena yönä samaan aikaan kuin AKT:n kuorma-autoalan lakko.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat