Unkarilaismedia: Äänestys Suomen Nato-jäsenyydestä siirtyy jälleen

Unkari on lähettämässä Suomeen ja Ruotsiin vierailulle delegaation, joka on koottu maan parlamentista.

Unkarin parlamentissa keskusteltiin Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksistä keskiviikkona.

2.3. 13:55

Unkarin parlamentin äänestys Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksistä siirtyy jälleen eteenpäin, kertoo unkarilaismedia Telex.

Torstaina Unkarin parlamentin sivuilla julkaistiin uusi aikataulu, jonka mukaan äänestys järjestettäisiin 20. maaliskuuta. Aiempien tietojen mukaan äänestys oli tarkoitus järjestää ensi viikolla.

Unkari ja Turkki ovat ainoat Nato-maat, jotka eivät ole vielä ratifioineet eli hyväksyneet Suomen ja Ruotsin jäsenyyksiä.

Unkari on jo noin puolen vuoden ajan jatkuvasti siirtänyt arviotaan käsittelyn aikataulusta vedoten lainsäädäntöruuhkaan. Maan oppositio pitää tätä tekosyynä.

Keskiviikkona Unkarin parlamentti aloitti asian käsittelyn käymällä yleiskeskustelun asiasta.

Keskustelussa useat poliitikot ilmaisivat kannattavansa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä. Ainoa poikkeava ääni tuli äärioikealta.

Suomi ja Ruotsi saivat parlamentissa kritiikkiä, koska maat ovat arvostelleet Unkarin oikeusvaltiotilannetta. Maat ovat olleet etulinjassa vaatimassa, että Unkarin EU-rahoitusta leikataan, jos maa ei laita kuntoon esimerkiksi korruption vastaisia toimiaan.

Lue lisää: ”Luulivat voivansa sanoa meitä kataliksi ilman seurauksia” – Unkarin parlamentti aloitti Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden käsittelyn

Unkari on lähettämässä Suomeen ja Ruotsiin vierailulle delegaation, joka on koottu maan parlamentista.

Unkarin ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Zsolt Németh sanoi keskiviikkona, että valtuuskunnan tarkoitus on selvittää väärinkäsityksiä maiden välillä ja käydä läpi syytöksiä ja valheita.

Eduskunnan kansainvälisen osaston johtaja Katriina Kuusinen vahvisti keskiviikkona, että eduskunta oli saanut Unkarista tapaamispyynnön ja valmistelee aikataulua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat