Suomalaisten tyytyväisyys Marinin hallitukseen heikompaa kuin kertaakaan aiemmin

Perussuomalaisiin myönteisesti suhtautuvien osuus on kasvanut viisi prosenttiyksikköä. Heihin suhtautuu nyt myönteisesti 37 prosenttia.

Pääministeri Sanna Marin (sd) ja muita ministereitä eduskunnan suullisella kyselytunnilla maaliskuun alussa.

6.3. 16:30

Suomalaisten tyytyväisyys Sanna Marinin (sd) hallituksen toimintaan on heikompaa kuin kertaakaan aiemmin sen toiminnan aikana, selviää tuoreesta puoluebarometristä.

Tällä hetkellä 49 prosenttia suomalaisista ajattelee nykyhallituksen onnistuneen tehtävissään vähintään melko hyvin. Toisaalta 44 prosenttia suomalaisista ajattelee hallituksen onnistuneen melko huonosti tai huonosti.

Tyytyväisten osuus on hieman laskenut edellisestä mittauksesta syksyltä, jolloin 53 prosenttia piti hallituksen työtä vähintään melko onnistuneena. Marinin hallitus ei ole kertaakaan saanut huonompaa arvosanaa kuin tuoreessa mittauksessa.

Edellisen kerran suomalaiset olivat tätä tyytymättömämpiä Antti Rinteen (sd) hallituksen aikana syksyllä 2019. Tuolloin noin kolmasosa arvioi hallituksen toiminnan vähintään melko hyväksi ja yli puolet melko huonoksi tai huonoksi.

Marinin hallitukseen on kuitenkin mittauksen mukaan edelleen oltu selvästi tyytyväisempiä kuin edellisiin hallituksiin.

Erityisesti hallituspuolueiden kannattajat arvioivat hallituksen onnistuneen hyvin. Heikointa tyytyväisyys on hallituspuolueista keskustan kannattajissa, joista 59 prosenttia ajattelee hallituksen onnistuneen hyvin ja 36 prosenttia huonosti.

Kokoomuksen kannattajista 32 prosenttia ajattelee hallituksen toimineen hyvin ja perussuomalaisista 12 prosenttia.

Suomalaisista noin kolmasosa arvioi, että oppositio puolestaan on onnistunut työssään hyvin. 52 prosentin mielestä oppositio on onnistunut melko huonosti tai huonosti.

Puoluebarometrissä mitattiin, kuinka myönteisesti suomalaiset suhtautuvat eri puolueisiin. Mittauksen kärjessä jatkavat kokoomus ja Sdp, joihin suhtautuu myönteisesti 44 ja 43 prosenttia suomalaisista.

Perussuomalaisiin myönteisesti suhtautuvien osuus on kasvanut viisi prosenttiyksikköä. Heihin suhtautuu nyt myönteisesti 37 prosenttia.

Entistä hieman myönteisemmin suhtaudutaan nyt vihreisiin, joista myönteisesti ajattelee nyt 41 prosenttia. 37 prosenttia suhtautuu myönteisesti perussuomalaisiin ja 36 prosenttia Rkp:hen.

Suomalaisilta kysyttiin lisäksi, kuinka varmasti he aikovat äänestää eduskuntavaaleissa. 72 prosenttia sanoi aikovansa varmasti äänestää eduskuntavaaleissa.

Tausta

Näin tutkimus tehtiin

  • Kantar Public on toteuttanut tutkimuksen 15.–22. helmikuuta.

  • Tutkimusta varten haastateltiin 1 347 ihmistä Gallup Forum -verkkopaneelissa.

  • Haastateltu joukko edustaa maamme 15 vuotta täyttänyttä väestöä pois lukien ahvenanmaalaiset. Äänestämistä koskevat kysymyksenasettelut esitettiin äänestysikäisille.

  • Tutkimustulosten virhemarginaali on 2,7 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat