Kiinteistö­palvelu­alalle uusi lakko­varoitus: 25 000 siivoojaa ja kiinteistön­hoitajaa menossa lakkoon

Kiinteistöpalvelualan työriitaan ei vielä keskiviikkona löydetty sopua.

Pam on jo aiemmin antanut varoituksen lakosta, joka koskisi noin 2 500:aa kiinteistöpalvelualan työntekijää ja alkaisi torstaina 16. maaliskuuta.

8.3. 15:15 | Päivitetty 8.3. 18:31

Palvelualojen ammattiliitto (Pam) on antanut uuden lakkovaroituksen kiinteistöpalvelualalle. Lakko on 23.–24. maaliskuuta, ellei sopua löydy sitä ennen.

Lakon piiriin kuuluisi noin 25 000 siivoojaa ja kiinteistönhoitajaa yhteensä 16 yrityksessä. Lakko koskisi kiinteistöpalvelualan työehtosopimuksen alaisia töitä muun muassa ISS Palvelut oy:ssä, Kotikatu oy:ssä, RTK-Palvelut oy:ssä sekä SOL Palvelut oy:ssä.

Pam on aiemmin antanut varoituksen lakosta, joka koskisi noin 2 500:aa kiinteistöpalvelualan työntekijää. Jos sopua työehdoista ei sitä ennen synny, tämä siivoojien ja kiinteistönhoitajien lakko alkaa torstaina 16. maaliskuuta ja kestää 18. maaliskuuta saakka.

Kiinteistöpalvelualan työriitaan ei vielä keskiviikkona löydetty sopua Pamin ja Kiinteistötyönantajien välille.

Neuvottelut jatkuvat perjantaina 10. maaliskuuta kello 15, valtakunnansovittelijan toimisto kertoi Twitterissä.

Pam ja Kiinteistötyönantajat ovat käyneet neuvotteluja kiinteistöpalvelualan uudesta työehtosopimuksesta tammikuun lopulta alkaen. Alan aiempi työehtosopimus päättyi 28.2.2023.

Oikaisu 8.3. kello 18.27: Jutussa luki aiemmin, että sovittelu Pamin ja Kiinteistötyönantajien välillä päättyi keskiviikkoiltapäivänä tuloksetta. Tosiasiassa työriitaan ei ainakaan vielä keskiviikkona löytynyt sopua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat