Paavo Väyrysen luomukset putoavat puoluerekisteristä kevään vaaleissa

Viime vaaleissa kansalaispuolue ja tähtiliike eivät saaneet edustajia, ja näissä vaaleissa ne eivät ole läsnä.

Paavo Väyrynen kertoi perustamansa Seitsemän tähden liikkeen toiminnasta tiedotustilaisuudessa Helsingissä tammikuussa 2019. Tämän kevään vaaleissa Väyrynen on palannut keskustan ehdokkaaksi.

11.3. 15:46

Konkaripoliitikko Paavo Väyrysen (kesk) perustamat puolueet putoavat puoluerekisteristä kevään eduskuntavaalien jälkeen.

Kaksi vaalikautta sitten keskustan kanssa riitautunut Väyrynen perusti kilpailevan kansalaispuolueen. Puolue riitautui pian sisäisesti, minkä jälkeen Väyrynen perusti Seitsemän tähden liikkeen.

Molemmat pääsivät puoluerekisteriin, mutteivät saaneet paikkoja vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

Näissä vaaleissa Väyrynen on palannut keskustan ehdokkaaksi, eikä kumpikaan hänen luomuksistaan ole asettanut vaaleihin ehdokkaita. Kansalaispuolue on yhdistynyt kristillisdemokraattien kanssa, mutta kummittelee yhä oikeusministeriön ylläpitämässä listauksessa.

”Kansalaispuolue ei ole virallisesti pyytänyt poistoa rekisteristä. Toki heidän ei ole sitä välttämätöntä tehdä, koska poisto on väistämättömästi edessä”, sanoo erityisasiantuntija Laura Nurminen oikeusministeriöstä.

Myös tähtiliike katoaa rekisteristä automaattisesti näiden vaalien jälkeen. Puolue putoaa rekisteristä, jos se jää ilman edustajia kaksissa peräkkäisissä eduskuntavaaleissa.

Putoamisvaarassa on myös seitsemän muuta puoluetta: liberaalipuolue, piraattipuolue, eläinoikeuspuolue, feministinen puolue, Suomen kansa ensin, korjausliike (ennen sininen tulevaisuus) ja kansalaisliitto (ennen itsenäisyyspuolue).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat