Presidentti Niinistö: Orbánilta selkeä viesti, ettei Unkari ole viimeinen Suomen Nato-jäsenyyden ratifioija

Jos länsimaissa saadaan kuva, että Kiina tukee Venäjää, se tuhoaa Kiinan maineen, Niinistö sanoi yhdysvaltalaisen Fox Newsin haastattelussa.

Presidentti Sauli Niinistö vieraili perjantaina Norfolkin sotilastukikohdassa Virginiassa.

12.3. 21:48

Presidentti Sauli Niinistö kertoo saaneensa keskustelussaan Unkarin pääministeri Viktor Orbánin kanssa tältä selkeän viestin, ettei Unkari ole viimeinen Suomen Nato-jäsenyyden ratifioija. Niinistö kertoi asiasta yhdysvaltalaisen Fox News -kanavan sunnuntaina julkaisemassa haastattelussa.

Niinistö kertoi haastattelussa myös uskovansa Nato-jäsenyyksien ratifiointien etenemiseen.

”Olen optimistinen, ja pian meillä on täysi ääni kumppaneidemme joukossa”, Niinistö sanoi.

Niinistöltä kysyttiin myös Suomen aseavusta Ukrainaan. Presidentti muistutti, että Suomi ei ole kertonut tarkemmin Ukrainaan annettavasta aseavusta, jotta Suomen puolustukseen käytettävästä materiaalista ei kulkisi tietoa ulkopuolelle.

Niinistö kuvaili kuitenkin aseavuksi lähetettyä kalustoa ”raskaaksi”.

Kiinan ja Venäjän läheneviä välejä Niinistö sanoi ongelmaksi.

”Kiinan pitäisi ymmärtää, että jos Euroopassa ja Yhdysvalloissa saadaan kuva siitä, että Kiina tukee Venäjää, se tuhoaisi Kiinan maineen”, Niinistö sanoi haastattelussa.

Niinistö sanoi, että Kiinan on hyvä muistaa ihmisten mielipiteillä vapaassa maailmassa olevan merkitystä myös tehtävään politiikkaan.

”Kiina haluaa käydä kauppaa Euroopan ja Yhdysvaltain kanssa. Jos he tuhoavat maineensa, kauppaa ei ole. Se Kiinan on otettava huomioon”, Niinistö sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat