Entinen kansan­edustaja Pilvi Torsti valittiin Euroopan koulutus­säätiön johtoon

Tällä hetkellä Pilvi Torsti toimii liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan valtiosihteerinä.

Pilvi Torsti kuvattuna eduskuntatalolla kansanedustaja-aikanaan vuonna 2018.

13.3. 19:57

Entinen Sdp:n kansanedustaja Pilvi Torsti on nimitetty Euroopan koulutussäätiön (ETF) johtajaksi, kertoo opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM). Tiedotteen mukaan Torsti aloittaa uudessa pestissään huhtikuun puolivälissä.

Tällä hetkellä Torsti toimii liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan (sd) valtiosihteerinä.

Torsti on väitellyt tohtoriksi poliittisesta historiasta, ja hänet valittiin vuonna 2020 Helsingin yliopiston vuoden dosentiksi. Hän on työskennellyt valtiosihteerinä myös OKM:ssä sekä työ- ja elinkeinoministeriössä.

ETF on EU:n virasto, joka auttaa EU:n ulkopuolisia maita uudistamaan koulutus- ja työmarkkinajärjestelmiään. Virasto tekee tällä hetkellä yhteistyötä 28 kumppanimaan kanssa, ja sen päätoimipaikka on Italian Torinossa.

Ministeriön tiedotteessa Torsti kuvailee olevansa ”vaikeaan elämäntilanteeseen 1970-luvulla syntynyt tyttö”.

”Edustan sitä suomalaista hyvinvointivaltiota, jossa koulutus on luonut kaikille mahdollisuudet. Tavoitteeni on vahvistaa sitä, että ETF:n asiantuntemus on maksimaalisessa käytössä paitsi EU:n myös koko maailman tasolla”, hän kertoo.

OKM kertoo Torstin muun muassa olevan myös yksi koulutusvientiyritys HEI Schoolsin perustajista, johtaneen sodanjälkeisen Bosnian ja Hertsegovinan ensimmäisen monikansallisen lukion perustamista ja toimivan yhä United World College -lukiosta (UWC) vastaavan säätiön hallituksen puheenjohtajana. UWC:n kouluja on ympäri maailmaa, ja niissä voi esimerkiksi suorittaa IB-tutkinnon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat