Junaliikenteen pysäyttävä veturin­kuljettajien lakko uhkaa pidentyä

Veturinkuljettajien lakko alkaa maanantaina, jos sopua ei sitä ennen synny. Raun mukaan työ­taistelu jatkuisi toistaiseksi.

Junaliikenne uhkaa pysähtyä, jos veturinkuljettajat menevät lakkoon.

14.3. 16:05 | Päivitetty 14.3. 20:40

Rautatielan unioni Rau on ilmoittanut pidentävänsä veturinkuljettajien lakonuhkaa. Lakko alkaa maanantaina, jos osapuolet eivät sitä ennen pääse sopuun valtakunnansovittelijan johdolla.

Alun perin vajaan kahden viikon mittaiseksi ilmoitettu lakonuhka pitenee niin, että sille ei ole ilmoitettu enää päättymispäivää.

Käytännössä lakko siis jatkuisi, kunnes Rau ja Palvelualojen työnantajaliitto Palta pääsevät sopuun uudesta työehtosopimuksesta.

Työriidan sovittelu jatkuu torstaina. Valtakunnansovittelija kertoo Twitterissä, että sovittelussa on edetty ”rakentavassa hengessä”.

Lakon oli määrä alkaa jo viime viikolla, mutta työministeri Tuula Haatainen (sd) siirsi lakon alkamista valtakunnansovittelijan esityksestä kahdella viikolla.

Sekä Rau että Palta arvioivat, että lakko pysäyttäisi toteutuessaan Suomen junaliikenteen.

Palta on päässyt aiemmin sopuun Raun kanssa työehtosopimuksista, jotka koskevat rautatiealan asiakaspalvelua, liikenteenhoitoa ja -ohjausta sekä hallinnollisia ja muita toimistotehtäviä.

Myös Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on sopinut Paltan kanssa rautatieläisten työehdoista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat