Saarikko Lintilän alkoholi­ostoista: ”Käsitykseni mukaan kaikki kulut ovat läpäisseet normaalin tarkastelun”

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko sanoo, että elinkeinoministeri Mika Lintilä nauttii hänen ja keskustan luottamusta.

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko toteaa elinkeinoministeri Mika Lintilän nauttivan sekä hänen että puolueen luottamusta.

14.3. 18:04

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko toisti tiistaina elinkeinoministeri Mika Lintilän nauttivan sekä hänen että keskustan luottamusta.

Lauantaina HS kertoi, että Lintilän alkoholitilaukset jatkuivat valtion piikkiin ainakin viime vuoteen saakka, vaikka tämä kertoi aiemmin ”viheltäneensä poikki” viinatilaukset omaan edustusvarastoonsa.

Lue lisää: Lintilä sanoi ”viheltäneensä poikki” viinatilaukset valtion piikkiin jo 2018 – tilaukset kuitenkin jatkuivat ainakin viime vuoteen saakka

”Meitä kaikkia velvoittaa vaade valtion varojen järkevästä käytöstä. Oletukseni on, että nuokin laskut ovat sellaisia, jotka ministeriön hallinto on tarkistanut ja aikanaan hyväksynyt”, Saarikko sanoi tiistaina toimittajille EU:n talous- ja rahoitusasioiden neuvoston eli Ecofinin kokouksen yhteydessä.

Hän ei osannut vastata siihen, miksi Lintilä kertoi HS:lle käytännön muuttuneen, vaikka se ei todellisuudessa muuttunut.

Saarikko korosti, ettei esimerkiksi valtiovarainministeriö tee arvioita yksittäisten ministereiden kuluista.

”Käsitykseni mukaan kaikki kulut ovat läpäisseet normaalin tarkastelun”, hän sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat