Hjallis Harkimo lähti kesken pois MTV:n vaalitentistä

Harkimo selitti asiaa sillä, ettei hän saanut tentissä riittävästi puheenvuoroja.

Harry Harkimo kuvattiin MTV:n tentissä keskiviikkoiltana.

15.3. 21:33 | Päivitetty 16.3. 7:35

Liike Nytin puheenjohtaja Harry ”Hjallis” Harkimo poistui kesken lähetyksen MTV:n puheenjohtajatentistä keskiviikkoiltana. Tentin puolenvälin jälkeen Harkimo nousi tuoliltaan ja käveli kulisseihin.

Harkimo selitti asiaa HS:lle sillä, että hän oli saanut tentissä vain kaksi puheenvuoroa. Hänen mukaansa antaa hölmön kuvan istua tentissä, jos juontajat eivät anna puheenvuoroja.

”Mitä minä siellä teen”, hän sanoi.

”Eihän tällaisessa ole mitään järkeä.”

MTV:n eduskuntavaalitentissä kohtasivat kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat.

MTV Uutisten päätoimittaja Tomi Einonen kertoo HS:lle, että Harkimon lähtö kesken lähetyksen oli sääli, koska tenttiä oli jäljellä siinä vaiheessa vielä tunti.

Einosen mukaan puheenvuorot kellotettiin tarkasti. Harkimo oli ehtinyt Einosen mukaan saada ennen yllättävää lähtöään kolme puheenvuoroa, mikä oli saman verran kuin esimerkiksi vasemmistoliiton Li Anderssonilla.

Harkimo oli puhunut tentissä minuutin ja 47 sekuntia, kun esimerkiksi neljä puheenvuoroa saanut kristillisdemokraattien Sari Essayah oli puhunut 2 minuuttia ja 55 sekuntia.

”Ennen lähtöään Harkimo oli juuri saamassa neljännen puheenvuoron”, Einonen kommentoi HS:lle.

Harkimon poistumisesta kerrottiin myös MTV:n tentin lopuksi.

Tapausta kommentoi vain kokoomuksen Petteri Orpo.

”Sai kerrankin nimen lehteen”, Orpo sanoi lähetyksessä.

Täsmennys 18.3. kello 10.05: Lisätty kohtaan puheenvuorojen määrästä, että MTV:n Tomi Einosen mukaan puheenvuoroja oli ehtinyt olla kolme.

Oikaisu 16.3. kello 07.35: Artikkelin pääkuvassa luki aiemmin, että kuva olisi Liike Nytin tentistä. Kuva on MTV:n tentistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat